Allmänt, Foto

Nu är det över

2015-12-28 08.09.02Den bästa julklappen

Nu har B med familj åkt hem igen, efter att ha varit här sedan juldagen. Vi träffades allihopa redan på julafton, men det var i L. Huset blir märkvärdigt tomt och tyst när de åkt – men katterna blir glada… 😉

På juldagen var det varmt (plusgrader!) och regnade (!!!), och då passade A och J på att skotta ihop snö till en liten ynklig pulkbacke, på min annars ganska platta tomt. Senare, under natten, vände det och frös till ordentligt, så pulkbacken blev stenhård – och lille J åkte som skjuten ur en kanon! Det blev succé direkt! 😆

Annars har det varit mycket inomhuslekar. Framför allt med Kevin, den hysteriska minion som syns på bilden här ovanför. Han pratade flera olika ”språk”, och pruttade högt, beroende på var och hur man klämde/böjde på honom. En klar favoritleksak, som morbror blivit tipsad om av lille J:s mor.

2015-12-28 10.52.59Reklamfilm eller information?

Tyvärr upptäckte vi under de dagar som gått att det gick att se bl a Netflix och YouTube på min TV. Den här filmen var en klar favorit. Vi har nog sett den ungefär 800 gånger/dag. Ibland har vi bytt och sett en annan film som var ännu sämre. 🙄 (Med ”vi” menar jag förstås att lille J valde åt oss.)

Ni ser förstås antennsladdarna som dragits under mattan, och elsladden från kontakten på väggen bredvid TV:n? Det gjorde lille E också…

Gullungen ligger inte stilla längre, utan drar sig runt golvet med ordentlig fart. Han har fått två små sylvassa tänder och använder alla sladdar som tuggben. Just de som syns i bild har varit favoriter, men de är inte de enda sladdar han försökt gnaga sig igenom.

Jag har fortfarande kylen full med julmatsrester, då det snabbt kom önskemål om pizza, pasta och annan icke julrelaterad mat. Nå, då har jag rester att äta hela veckan. Just idag (måndag) tog jag semester, eftersom B & co var kvar, men de åkte hem efter lunchen, så imorgon blir det jobbet igen för mig.

Jag hade förvarnat mina kollegor att jag kanske skulle vara ledig, eftersom jag inte visste hur länge de skulle stanna. Om de hade åkt hem på söndag (igår) så hade jag varit på jobbet idag. Nu får jag jobba här hemma istället – plocka ur och i diskmasken, röja upp i gästrummet (och se om jag hittar något som inte är mitt), städa ihop över huvud taget.

[tags]barnbarn, mormor, jul[/tags]