Allmänt, Foto

Uppäggad

Det känns lite konstigt att vara tillbaka på jobbet efter flera dagars ledighet. Eftersom jag var ledig en extra dag (igår) så är jag – om möjligt – ännu mer dagvill än jag brukar vara. Jisses!

Nyårsaftonen kommer att spenderas i min favoritdress; pyjamas och morgonrock. Eventuellt även fårskinnstofflor, jag har inte bestämt mig än. 😉 Rester av julmaten fyller kylen och jag hinner inte äta upp allt före nyår.

2015-12-29 16.58.12

På tal om julmat, ett stående inslag på julbordet brukar vara ägghalvor. I år fick jag en äggkokare i julklapp av juniorerna, så jag fick provkoka ägg i den till juldagens julbord.

Först misslyckades jag, då jag trodde kokaren pipit att äggen var klara – men det var någon leksak som pep, så äggen blev för lösa att dela till halvor.* Jag hade – som tur var, utan att veta om äggkokaren – bunkrat upp med ägg, så jag kokade en omgång till, som blev perfekt hårdkokta! 🙂

Dessutom, bara så ni vet, den bästa köpesmajonnäsen (jag ids verkligen inte göra majo själv, även om en del påstår att det är så ”enkelt”) är Hellman’s. Efter att ha smakat den vill du aldrig röra Felix eller Findus eller vad de nu heter igen.

[tags]nyårsplaner, julmat, äggkokare, majonnäs, Hellman’s[/tags]

*) Jag vill gärna ha löskokta ägg, om jag äter dem som de är, så jag sparade dem till senare.