Allmänt, Katter

Gott Nytt 2016!

Årets första inlägg! Det känns nästan lite högtidligt, som att allt är nytt och fräscht bara för att vi vänt blad i almanackan. Så är inte fallet. Jag kommer att vara precis lika ostrukturerad i år som tidigare år. Det är ett nyårslöfte. 😉

Annars brukar jag inte ägna mig åt nyårslöften. Jag har förstås en del funderingar på förbättringar* att ta itu med under året, men det är mest bara blaha-blaha. Risken är överhängande att de funderingarna stannar på planeringsstadiet. Same procedure as every year, James…

Nyåret firades in i största stillhet här hemma med kattrackorna. Alla vänner på Facebook serverade mig bilder av den ena överdådiga dukningen/ middagen efter den andra. Själv körde jag slutet-av-julskinkan-på-knäckebröd-varianten av middag, och det fungerade alldeles utmärkt. Katterna fick också smakbitar, kvällen till ära, så alla var nöjda.

Redan vid 23 började någon bränna av ett större fyrverkeri; förmodligen någon landsflyktig finne. (De ligger ju en timme före oss i tid.) Vid tolvslaget knallade, smällde och sprakade det överallt runt omkring, så jag gick ut på bron för att se fyrverkerierna bättre. Jag såg EN enda papperslykta, som snabbt svävade iväg i den starka blåsten. De ger ett fridfullt och stämningsfullt intryck, och skrämmer inte djuren.

Jag blev utkallad som frisör igår. Min farbror K behövde en klippning, och ”det är inte bråttom”. Nä, nä. Jag känner mina pappenheimare. Det betyder ”pallra dig hit och gör det direkt, helst igår”. Tyvärr fungerade inte klippmaskinen som avsett, så jag lämnade den på laddning och måste åka dit idag igen för att göra klart.**

Vad har vi idag? Torsdag? Fredag? Måndag? Jag är helt borta vad gäller veckodagar och hoppas verkligen att jag inte skulle vara på jobbet idag. 😯 Det är inte lätt med alla helgdagar mitt i veckan, och vi har (väl?) en vecka kvar. Sedan blir det ordning igen.

[tags]nytt år, nyårsfirande, fyrverkerier, frisör[/tags]

*) I och för sig tror jag inte att en sådan fulländad skapelse, som jag redan är, kan bli bättre… 😆

**) Jag ska kolla om någon annan kan offra sig, så får jag hämta klipparen vid ett senare tillfälle.