Allmänt

Viktnedgång

Eftersom jag kör igång med 5:2 imorgon igen, passade jag på att väga mig idag. Det var egentligen fel tid på dygnet, då jag bestämt mig för att all vägning – i de fall den alls sker – ska genomföras på söndagsmorgnar, innan jag ätit något.

Trots lunchen jag hunnit trycka i mig, hade jag ändå gått ner något kilo! Detta med julen & co inräknad, för jag har inte vägt mig på länge. Min våg är en sådan där med minne, som visar om jag gått upp eller ner i vikt (och hur mycket) sedan förra gången jag vägde mig.

Alltså… Antingen varierar jag för mycket i vikt, eller också har den gått sönder, för trots att jag – enligt mina anteckningar – gått ner 1,2 kg* så visade den att jag gått upp 0,5 kg?!? Det kan bero på att jag ofta pendlar ca 3 kg i vikt – den kanske tror jag är två olika personer? (Dr Jekyll & mrs Hyde?)

Ja, ja. Vi får se hur det utvecklar sig. Jag gör mina egna anteckningar, i alla fall, så jag kan kolla själv utan att bry mig om vad vågen säger. Matsedeln för den kommande veckan är fixad och klar, med sådant jag redan hade hemma. *gör vågen*

Jag kan ändå behöva handla, då kattmaten börjar vara slut, och så kan jag börja planera för kommande matsedlar. Och – som ni alla vet – det finns alltid utrymme för improvisation i min veckomeny. Helt plötsligt byter jag ut eller hoppar över någon rätt.

[tags]vikt, 5:2, vägning, våg[/tags]

*) Inget att jubla över, jag pendlar – som sagt – i vikt utan att göra något.