Allmänt

Curlingföräldrar

När mina juniorer var mindre, sålde de kokosbollar, jultidningar, sockor & underkläder, etc, för att tjäna ihop pengar till t ex klassresor. Det har mer eller mindre försvunnit nu för tiden. Före jul har EN enda (bekants) pojke varit förbi och sålt jultidningar.*

Visst beror det säkert på att folk numera aldrig har pengar på sig – alla använder ju kort – men en bidragande orsak tror jag är att föräldrarna tagit på sig försäljarrollen mer och mer. Det är inte ungarna som lämnar katalog + orderlista i jobbets fikarum…

Det har förresten slutat dyka upp kataloger/ broschyrer i fikarummet på jobbet, när de flesta nu har vuxna barn. Säljs något, så säljs det online, via Facebook. Rättelse: via någon förälders Facebook.

Och, ja, de varor jag köpte av jultidningsförsäljaren (som åtföljdes av sin mamma vid försäljningstillfället) levererades – förstås – av mamman. 🙄

[tags]curlingföräldrar, försäljning[/tags]

*) Ja, jag vet att jultidningar är mycket dyrare än att köpa böcker/tidningar från valfritt ställe online, men jag brukar uppmuntra de stackare som trots allt försöker.