Allmänt

Briljant idé

Jag kom på en briljant idé, vad gäller min diet! (Ni som inte är intresserade kan sluta läsa här.)

Under helgen har jag funderat på den väldigt måttliga viktnedgång jag hittills uppnått. OK, det går neråt, men jag vill ha mer av den varan.

Så slog det mig, när jag satt och läste om olika personers väl och ve i viktdjungeln: inte halvfasta, med 500 kalorier/dag under fastedagarna, utan helfasta! 😯

Jag kommer inte att dö av att låta bli mat under ett dygn, så länge jag dricker ordentligt. Folk har överlevt värre svält än så – och jag får ju äta imorgon!

Förbränningen kommer igång ordentligt om jag hoppar över mat en dag då och då. Då slipper jag dessutom räkna kalorier, som bara är jobbigt.

Så idag har jag jobbat under lunchen, förutom en snabb sväng ut i solskenet då jag kollade lite i skyltfönster. Jag har en apelsin som backup ifall jag känner att jag absolut måste ha något i munnen under eftermiddagen, men än så länge går det bra. Så länge jag inte funderar på mat, känner jag inte att jag är hungrig.

Och, NEJ, jag kommer inte att bli anorektisk bara för att jag vill måste gå ner i vikt. Det är faktiskt så att, i nuläget bryr sig inte de eventuella doktorer jag besöker om ifall jag röker eller inte – däremot vill de banta ner mig i vikt. De anser vikten som ett större hot mot min hälsa än rökningen. Då förstår ni hur fet jag är (ifall ni inte sett det med egna ögon).

Dessutom är mina egna regler inte ristade i sten. Jag kan hinna ändra mig under dagen, eller innan det är torsdag. Jag kan t o m sluta köra någon diet över huvud taget och gå tillbaka till mina gamla matvanor.

Jag gör som jag vill och lite till. 😉

UPDATE
Den planen sprack under kvällen. Jag var faktiskt tvungen att äta en apelsin (den jag tog till jobbet fick följa med hem igen) för att få något i magen så jag kunde sova. Ja, ja. Det är inte hela världen. Jag slapp räkna kalorier, åtminstone. :mrgreen:

[tags]vikt, fasta, kalorier, bantning[/tags]