Allmänt

Matsedel

Ibland undrar jag om det bara är jag som är så pass organiserad att jag gör matsedel för veckan? Ofta möts jag av kommentarer om hur duktig jag är, som ids/orkar hålla på med det. Det förvånar mig lika mycket varje gång.

Jag sparar både tid och pengar genom att göra matsedel för arbetsveckan. Oftast handlar jag bara en gång i veckan, eventuellt kan jag behöva fylla på något framåt helgen (cigg, kattmat eller kaffe – de tre viktiga hörnstenarna i mitt kök).

Förr (när det var sommarföre) åt jag ofta ute under helgerna, men nu när det är vinter, snö, kallt och halt så äter jag hemma även då. Jag har ändå rätter ”över”, sådant jag köpt och – av olika anledningar – inte lagat till.

Vad jag saknar just nu är någon sorts rutin, typ ”torsdagar = soppa, tisdagar = fisk”, el dyl. Det skulle ge mig mer variation i vardagen, speciellt som jag har mina favoritrecept, som jag lagar om & om igen. Att tvingas prova nya recept skulle inte vara helt fel.

Dessutom ska nya recept helst vara enkla, inte för många olika ingredienser som ska skalas/ hackas/ tärnas/ strimlas, för då ledsnar jag fort. ”Mystiska” kryddor kan vara både flipp och flopp: det har blivit en del hyllvärmare under årens lopp.

[tags]matsedel, veckohandla, recept, variation, kryddor[/tags]