Allmänt

Fel formel?

(Jag tänkte filosofera en aning om mat och diet. Du kan hoppa över det här om du inte är intresserad.)

Något måste vara fel i min dietformel? Andra som kör med hel- eller halvfasta vissa dagar säger att de blir så pigga och får så mycket energi när de fastar. Jag blir bara trött-tröttare-tröttast. 😕

Den här veckan blir det ingen fastedag, tror jag, åtminstone inte idag. Jag ”råkade” tugga i mig en halv godispåse som låg kvar på jobbet sedan i fredags, så där sprack kaloriräkningen med en stor fet smäll. Vi får se hur jag känner imorgon, om fastan är mer lockande då.

Det känns jättebra att vågen börjat gå åt rätt håll! Jag gör ju inga stora uppoffringar, utan byter ut mycket av den ”vanliga” maten mot grönsaker i olika variationer. Visst finns det områden kvar att förbättra, t ex att tugga maten bättre och ta mindre portioner, men jag tar det bit för bit.

Nu har jag fått en ny tid hos dietisten, vilket verkligen sporrar mig att hugga tag i mina matvanor de närmaste veckorna. 😉

[tags]diet, trött, energi, fasta, gå ner i vikt, förbättringar, dietist[/tags]

2 kommentarer på “Fel formel?”

  1. Ja, jag tycker ju fortfarande som tidigare. Jag tror mer på de andra sakerna du gör. Byta ut saker mm än på fastan. Det känns mer hållbart i längden. Men jag är inte så jäkla duktig själv så jag ska inte predika.

    1. Fastan gav en rivstart på viktnedgången, men jag tror mer på att byta ut potatis, ris och pasta mot annat, eller köra fullkornsvarianter de gånger jag måste ha just de tillbehören. En sorts LCHF light. 😉

      Sen beror det på hur jag fastar också… Att helfasta är inget för mig, men med en liten lunch och lika liten middag (kalorimässigt sett) går det bra. Jag måste bara komma ihåg att dricka mycket vatten också, för att fylla magen.

Kommentarer är stängda.