Allmänt, Foto

Sommarskor

20160422_192522Nu har bilen fått på sig sommarskorna! Då är det bara jag kvar, som behöver byta! 😉

Brorsan kom förbi och drog igång A med däckbytet. Jag tröstade A att nu har han ju bara kvar sin egen bil att byta på imorgon, om vädret tillåter. E var lite tveksam till att byta däck på sin bil, efter att vi sett väderprognosen. Det kan bli mera snö under veckan, i G där han jobbar, och han måste ta bilen till jobbet varje dag.

Idag är nog den enda dagen på hela vecka som jag verkligen lagat vad som stod på matsedeln: raggmunkar! Det var länge sedan, och alla tyckte det var jättegott! Ja, jag och A hade precis ätit färdigt när E kom – han ”offrade” sig och åt de sista. Det var ändå för lite att spara som matlåda.

Jag ser på fotot att min bil ser mycket renare ut än vad den är, när man ser den på avstånd. Det är inte kul att luta sig över framskärmen och motorhuven för att försöka skrapa bort snön på framrutan. Det syns tydligt på jackan vad jag haft för mig. 😉

—–

Jag har börjat använda Google Foto att spara bilder i, istället för Dropbox. Obegränsat lagringsutrymme när jag väljer en lägre kvalitet på bilderna! 😯 Jag ska ju ändå inte förstora dem eller skriva ut dem, så jag märker ingen skillnad i kvalitet. (Det är förstås fotografen bildkvaliteten hänger på…)

Det är enkelt att använda och går snabbt att koppla så alla bilder laddas upp till mitt lagringsutrymme.* Däremot verkar det helt omöjligt att föra över bilder från GF till WP utan att mellanspara dem någonstans. Med Dropbox är det bara ”dra och släpp” så löser det sig.

Jag får experimentera vidare och se om det finns någon app eller tillägg jag kan använda. Vem vet, jag kanske bara har kryssat i fel ruta någonstans? Spännande fortsättning följer när jag löst problemet! 😆

UPDATE
(Ett par dagar senare.) Jag gör helt enkelt så att jag laddar upp de bilder jag ska ha i bloggen direkt från mobilen till Dropbox, som jag har kvar. Bilderna laddas även (automatiskt) upp till Google Foto, så jag förlorar inget bara för att de bästa hamnar i bloggen.

Sedan kan jag rensa både mobil och Dropbox när det börjar bli ont om plats. När jag tömmer mobilen sparar jag bilderna på min externa hårddisk, ifall GF bestämmer sig för att stänga av mig eller så. 😉 Dropbox används som slit-o-släng-mapp.

[tags]sommardäck, raggmunkar, Google Foto, Dropbox[/tags]

*) Jag kan senare kolla på bilderna på datorskärmen och radera de foton jag inte vill behålla.