Allmänt, Foto

Torrboll

160602-torrboll-jula

Bild från Jula

Nu över till mina expertvänner: funkar det med en torrboll i badrummet? Eller måste man ha en elektrisk avfuktare? (Jag förstår att elvarianten säkert är mycket effektivare, men har inget eluttag i badrummet.) En PAX-fläkt, fast ansluten, är allra effektivast efter vad jag hört, men en sådan är inte aktuell just nu. Tror jag. 🙄

När det är både varmt och fuktigt i luften över huvud taget (som nu) blir allt klibbigt och fuktigt – inte bara i badrummet, men där är det värst. Det är inte många dagar per år det gäller, men jag tänkte prova en torrboll för att se om den hjälper.

För övrigt kan jag meddela att jag måste vara skendräktig. Såja, såja – ta det lugnt, nu snackar vi jungfrufödsel. 😆 Under fikat diskuterades graviditeter, då en av mina medarbetare blir mormor alldeles snart – och jag upptäckte plötsligt att kaffet var jätteäckligt. Det både luktade och smakade illa.*

Konstigt, då jag druckit kaffe från den maskinen en timme tidigare – utan problem?!? Slutsatsen var att jag säkert blivit skendräktig, alternativt sympatigravid. 😉 Det lustiga är att jag under mina graviditeter har druckit kaffe utan problem, även om det är något många haft problem med när de väntat smått. Försenad reaktion?

Dagens väder är sol, med blåst. Tack och lov är det svalare i luften, tack vare blåsten! Det var 24 grader i skuggan igår vid 18-tiden och luften stod absolut stilla. Svetten rann bara jag tänkte på att göra något. Jag sparade middagsdisken till midnatt, först då orkade jag ta itu med den. Tur att det är ljusa nätter så jag slipper tända och visa grannarna vad jag håller på med mitt i natten. 😉

UPDATE
Det kan vara min fasta som ställer till det, vad gäller kaffet. Jag har under förmiddagen drabbats av ketos-andedräkt, som luktar (och smakar…) förskräckligt. Det händer inte varje gång jag fastar, det är faktiskt ganska sällsynt, men irriterande. Jag försöker låta bli att prata, men får ju besök då och då under dagen, som jag måste tala med.

[tags]torrboll, avfuktare, skendräktig, kaffe, svalare, disk, fasta, ketos[/tags]

*) Ett annat alternativ är att kaffesorten blivit utbytt, och att jag fick slutet av den gamla sorten i första koppen.