Allmänt

Spamrobot?

Alltså, jag har – enligt mitt statistikverktyg – en återkommande besökare från Ukraina?!? Jag trodde först det var en spamrobot, då jag ofta får besök av just sådana, men den här besökaren återkommer dag efter dag utan att jag drabbats av vare sig spam eller något annat skumt. Än så länge. 😉

Jag föreställer mig att det är en utvandrad svensk, alternativt svenskspråkig ukrainare, som läser min blogg och roas av mitt vardagliga liv. (Känner du dig träffad, så skicka gärna en hälsning! 🙂 ) Jag menar, det finns många andra sidor på svenska om man vill lära sig språket eller hålla sig uppdaterad om vad som händer i Sverige.

Missförstå mig inte! Jag gillar återvändande besökare till min sida, oavsett ursprung – jag blir bara lika förvånad varje gång jag ser ett högt antal besök från ett IP-nummer som jag inte kan lista ut (ungefär) vem det är.

Nå, jag är glad och tacksam för varje besökare! I dessa sociala-media-tider är det inte lätt att få nya följare till bloggen, speciellt som jag inte marknadsför den någonstans. Att blogga verkar vara helt ute numera, men jag gnetar ändå på.

Jag använder även Facebook, men skriver ytterst sällan något där. Där flödar inlägg från andra i en aldrig sinande ström, och det är mest svammel. Och om inte mina FB-vänner har tillräckligt mycket dynga att dela med sig av, så finns FB:s egna inlägg som poppar upp här och där: ”Du kanske är intresserad av det här också?”

Vilken helg som helst kommer jag att sätta mig och göra en rensning av mina FB-kontakter. Jag har redan flera som jag satt som ”vän, men jag ser inte deras inlägg i mitt flöde”, och dem kommer jag att ta bort helt och hållet.* Alla olika sidor jag anmält intresse för behöver jag gå igenom, då många inte är intressanta (för mig) längre.

Tidigare gjorde jag en rensning i mina feeds, i Feedly. Jag tog bort många – och vilken lättnad det blev! Jag har ändå kvar de aktuella och intressanta länkarna, men slipper nu en massa korkat dravel jag råkat börja prenumerera på. Det händer ju ibland att någon skriver ett par vettiga (intressanta) inlägg, som jag läser och lägger till en prenumeration – och så visar det sig sedan vara någon som bara gräver ur sig dynga.

[tags]spam, blogg, Facebook, Feedly[/tags]

*) T ex de som skickar spelförfrågningar – och ingenting annat – till mig (och till alla andra på deras vänlista).

4 kommentarer på “Spamrobot?”

  1. Ibland är jag svårt sugen på att ta bort mitt konto, men ids inte. Däremot kan jag rensa där också!

 1. God morgon. Det är nog jag som är ”spamroboten” från Ukraina 😀

  Jag är ingen utvandrad Svensk (inte än) inte heller är jag en Svensktalande Ukrainare. Utan jag är en helt vanlig Svensk som bor här nere lite då och då. Efter första semester trippen hit så blev jag förälskad i landet och har kommit tillbaka så ofta jag bara kan (Svenskarna har 180 dagar visumfritt om året).

  1. Välkommen! Så kul att du hittat min blogg – och fortsätter att följa den!
   Mina gissningar var – förstås – helt fel, då jag missat just den varianten. Nåja, jag kan inte alltid ha rätt. :mrgreen:
   Ha en trevlig dag! 🙂

Kommentarer är stängda.