Allmänt

Namnbyten

Är det bara jag eller finns det någon mer som undrar?

Tidigare kallades strumpbyxor utan fot* för ”tights” – nu heter de ”leggings”?

Det som en gång hette ”overall”** hette senare ”onepiece” och nu helt plötsligt ”jumpsuit”?!?

Snibblöjor? Någon? Mina ungar vet inte vad jag talar om när jag nämner sådana, eller varför inte T-blöjor?*** Helt okända ting även om de vuxit upp i dem. :mrgreen:

[tags]tights, leggings, overall, onepiece, jumpsuit, snibblöja, T-blöja[/tags]

*) Det var HELT otänkbart att visa sig i sådana (långkalsonger!) utan byxor över, annat än möjligen inför familjen (t ex på väg mellan badrummet och sitt eget rum) när jag växte upp. Det hindrar mig inte från att använda dem nu, men det tog emot i början – för många år sedan.

**) När jag var riktigt liten hette det ove-rall, som så småningom utvecklades till åveråål. 😆

***) Snibblöjan avvecklades nog runt början-mitten av 80-talet när T-blöjan med de randiga resårbyxorna dök upp, för jag har använt båda sorterna till mina juniorer. Då kom även blöjor med allt-i-ett och tejpstängning, men de använde jag bara ibland. Till vardags var det T-blöja eller snibb som gällde.

4 kommentarer på “Namnbyten”

  1. Men herregu så gammal jag blev nu…kommer ju ihåg alltihop. Å jag har tittat på svartvit tv också…å ätit Nickel varje gång jag gick på bio….

Kommentarer är stängda.