Allmänt

Vill inte

Det tar verkligen emot att sätta igång och städa upp efter karusellen (läs: barnbarnen) som dragit fram under veckan som varit. Men, men… Det är bara att bita ihop och sätta igång. Även om jag inte vill.

Typiskt att jag hade ont i knät igår, när jag planerat att städa. Jag fick faktiskt plocka fram en krycka för att ta mig fram, för det tog ordentligt ont även om jag inte gick långa sträckor. Idag är knät mycket bättre, så jag ska börja plocka ihop runt golven så snart jag är färdig vid datorn.

Vädret är underbart! Det regnade igår, stundvis så det dånade mot tak och fönster – härligt! Jag gillar att sitta ute under altantaket och njuta av att regnet inte når mig. Det luktar så gott av all den våta grönskan också, så det blir en win-win-situation för mig. Flera flugor med samma smällare. 😉 Idag är det – än så länge – mest bara mulet, utan regn.

Jag är sugen att åka någonstans. Kanske inte IKEA – som brukar vara mitt vanliga val – utan bara… Någonstans. Till en trevlig restaurang, ”bara” för att äta en riktigt god middag, och sedan hem igen? Ut i skogen med kameran i högsta hugg för att fota naturen när den är som bäst? Till någon kompis jag inte besökt på länge? Bara åka iväg och se var jag hamnar?

Nej, städningen står högst på att-göra-listan, tätt följd av tvätt – både att tvätta och att vika. *suck* Det tar aldrig slut. Jag har även en ren diskmask att tömma, så jag kommer nog inte att åka någonstans idag. Men drömma får man! 😉

UPDATE
Ni vet hur man fastnar framför datorn ibland? Det har nu gått två timmar sedan jag postade detta inlägg – och jag är långt ifrån klar… Jag håller på att rippa en ljudbok från CD till MP3, och det tar sin lilla tid. Och när allt är rippat ska jag döpa om filerna och placera dem i samma mapp.

När jag får låna en CD-bok av någon, gör jag alltid en mapp för varje CD. Filerna heter nämligen oftast ”Track01″, Track02”, o s v på varje skiva, vilket gör att jag sitter med en massa ”Track01” etc när jag är klar. Bättre att ta dem skiva för skiva och döpa om dem efteråt.

[tags]städa, tvätta, diska, smita, rippa CD till MP3[/tags]

4 kommentarer på “Vill inte”

  1. Konstigt att den där lusten att åka nånstans och ha så många idéer om vart är som störst en sån dag som städningen verkligen är hög-prio…Lycka till!
    Själv smiter jag ifrån mina dammtussar och ägnar mig åt att sköta ruljansen runt arenan där dottern spela fotboll.
    Ha det gott!

    1. Mitt knä ballade ur igen, när jag var färdig vid datorn, så det blev inte städat igår heller. Men jag har ju hela veckan på mig… 🙄

  2. Nu rippar jag inte CDs längre men det brukade finnas program som byter namn på spåren av sig självt.

    1. Mitt är tyvärr inte ett av dem, utan jag får allt vackert byta namn på spåren själv. Nå, det går ganska fort ändå – och nu har jag påfyllning när jag lyssnat klart på boken jag håller på med! 🙂

Kommentarer är stängda.