Allmänt, Foto, Katter

Alltid på väg

Nu har proppen verkligen gått ur – jag bara ränner! 😆

Söndag
Eftersom jag glömde köpa det jag verkligen skulle ha (?!?) på IKEA på lördag, så fick jag åka dit på söndag igen. Den gången plockade jag på syrran, så det blev en ”normal” tripp. 😉

20160802_201239Handdukarna på bilden köpte jag inte på IKEA. Jag köpte dem på Hemtex, på lördagens shoppingrunda… De är s k hammam-handdukar, med frotté bara på ena sidan. Tunnare och smidigare och mer snabbtorkande än vanliga (dubbelsidiga) frottéhanddukar.

Måndag

20160801_112844Däremot har jag köpt ett bord på IKEA, att använda på altanen. Det räknas egentligen som innebord, men det står under tak och kommer att plockas in under vintern. Det håller så länge det håller. *rycker på axlarna*

Värt att notera är att den s k skiftnyckeln som följer med i förpackningen är snudd på värdelös. Jag hämtade en av mina egna skiftnycklar och då gick arbetet som en dans!

20160801_115944Så här ser hela gruppen ut när allt är klart! Efter att bilden togs har jag tagit in den femte stolen, då den bara ska vara extrastol när det behövs.

Det tog ett tag att hitta ett tillräckligt litet bord till min lilla altan. Numera är alla utemöbler jättestora, borden har plats för minst sex stolar och är hur breda som helst. Det funkar inte på min lilla altan – det här är precis lagom! 🙂

20160801_144109När bordet var ihopskruvat och jag hunnit dra i mig en mugg kaffe vid det, var det dags att packa katten. Froppisen skulle till doktorn i K, så det var bara att lura in henne i buren, bära ut den i bilen – och så iväg. Jag har ju bara varit till K både lördag och söndag, så varför inte måndag också, liksom… 🙄

20160801_152627-Det här är ett läskigt ställe! tyckte froppisen, men hon var så snäll och duktig! Ingen blev klöst eller biten, trots att doktorn drog och klämde och vi vrängde henne på rygg och höll fast, för att ta röntgenbilder. När det blev lite mycket för henne, sökte hon skydd i transportburen och fick vila där en stund.

För att göra en lång historia kort, så har hon råkat ut för något under en utflykt, vilket har fått henne att ”tappa bakänden”. Ingen spänst i bakbenen när hon hoppar och hon går med bakersta delen av ryggen sänkt. Inga skelettskador, sår eller bölder, bara muskelvärk, så nu ska hon medicineras med penicillin/ smärtstillande i 10 dagar.

Tisdag

Tror ni inte att jag fick ett SMS i morse, att mina nya glasögon finns att hämta – hos optikern i L… Jag bestämde mig på stående fot att jag låter dem vara där tills imorgon. Idag var hemmadag.

20160802_120241Åskan brakade (äntligen!) loss med tillhörande spöregn. Jag rusade runt och drog ur kontakter, innan jag sällskapade med madamen på altanen. Självklart var det hon som fick ta korgstolen, medan jag fick nöja mig med en vanlig stol.

Madamen älskar att vara ute, och nu har hon ju skydd för regnet också! 🙂 Hon kommer bara in och äter emellanåt, för att sedan snabbt gå ut igen. Jag har (hos veterinären) köpt ett specialfoder åt henne, som förhoppningsvis får henne att lägga på hullet lite grann.

Under mina bilresor har jag hunnit lyssna klart på den senaste ljudboken jag haft i spelaren. Nu har jag laddat om spelaren, med en ny bok, så jag har något att roa mig med under bilresan imorgon. Jag ska dessutom passa på att ladda hem lite e-böcker när jag nu sitter vid datorn, så jag kan fylla på läsplattan.

[tags]semester, veterinär, Emelie Schepp, Märkta för livet, David Baldacci, Attentatet[/tags]