Allmänt

Höstväder

Hösten har börjat.

Gula björklöv blåser runt gården, rönnarna bär stora klasar av röda bär, gräset växer långsamt. Regn och blåst påminner om att kallare tider är på ingång.

Idag är första dagen sedan jag-vet-inte-när som jag har jeans (istället för kjol/ klänning med leggings) plus en långärmad top (med ett linne under) OCH dessutom min fuskskinnjacka (som tål både vind och regn). Joggingskorna har också åkt på, istället för tofflorna/ sandalerna jag hasat omkring i hela sommaren.

Igår morse var älven spegelblank och allt var insvept i ett grått dis. Idag blåser det vågor på älven, buskar och träd susar medan de släpper ifrån sig löv. Ändå blåser det inte lika hårt nu som det gjort under natten. Hela altanen var regnvåt i morse, och den stora blomkrukan hade blåst omkull (igen).

Jag jublar inombords av lycka, då hösten – med regn och mörker – betyder mer läsning.* Så länge det är någotsånär varmt kan jag dessutom sitta ute – förutsatt att madamen tillåter mig att använda korgstolen. Vi har lite delade meningar om vems den egentligen är… 😉

Jag har fyllt på min läsplatta med rykande färska (efterlängtade) deckare, men känner mig fortfarande inte riktigt överens med ljudboken jag håller på med. Den har sina ljusa stunder, men jag känner att jag redan (tror att jag) vet hur den kommer att sluta (och vem som är skurken). Enda orsaken till att jag fortsätter att lyssna är att jag måste få veta om jag räknat ut det rätt.

Idag ska jag åka och handla efter jobbet. Det blev inte att jag gjorde det igår, eftersom jag ändå hade det jag behövde till middagen hemma (rester). Däremot blev det ingen lunchlåda över till idag, så jag får väl luncha från grillen, eller något annat ställe.

[tags]höst, varmare kläder, böcker[/tags]

*) Allt som kan hålla mig borta från TV:n är välkommet!