Allmänt

Eftertraktad

Haha! 😆

Min son, A, har – efter 10 år på kontor – sagt upp sig och ska börja läsa till undersköterska på måndag. Han (och även min dotter, B) har börjat sitt arbetsliv med springvikariat inom äldrevården, där det ofta behövs extrapersonal, medan de försökt lista ut vad de vill bli ”när de blir stora”.

B läser nu till socionom och har precis börjat praktik som kurator, då hon tycker det känns som ”hennes grej”. A har varit anställd på kontoret t o m igår, och hann inte ens vara arbetslös en dag – han ska ut och jobba på ett äldreboende redan ikväll!

Nu blir det förstås ett par introduktionsdagar först, då han får ”gå bredvid” – det är ju några år sedan han jobbade där senast – men han får ju lön för dem. Planen är att kunna jobba lite under helger och lov, men studierna ska gå i första hand, säger han.

[tags]arbetslös, arbete, studier[/tags]

2 kommentarer på “Eftertraktad”

  1. Dina barn har säkert varit duktiga och visat framfötterna. Många går utan sysselsättning. Men det finns jobb att få, för dem som inte är kräsna eller som väljer eftertraktade yrken, dvs. rätt utbildningar. På min tid behövde man knappt utbildning alls, man fick lära sig under arbetets gång och gå en massa kurser. Men nog är det skönt att vara självförsörjande!

    1. Tack! Numera söker arbetsgivarna 25-åringar med 30 års arbetslivserfarenhet 😉 men just i dessa branscher (usk & socionom) är det lätt att få jobb.

Kommentarer är stängda.