Allmänt, Foto

Nytt år utan löften

161231-nyarsafton-2016Katterna och jag hade en lugn och fin nyårsafton. Jag åt räksmörgås och drack alkoholfritt bubbel framför TV:n, katterna fick nöja sig med bara räkor.

Vid tolvslaget gick jag ut på altanen och konstaterade att det märks att järnhandeln på orten slutat sälja fyrverkerier i år: endast två omgångar raketer smälldes av. En bakom kyrkogårdsparkeringen (där är det alltid någon som har fyrverkerier, då det är ett stort öppet område nedanför), en nere vid fotbollsplanen. Sedan var det över – men det flög förbi många orangea thailyktor, som blivit väldigt populära de senaste åren, på himlen.

Jag har läst. Och läst. Och läst. Eftersom jag brukar läsa på mobilens lilla skärm, provade jag istället läsa på surfplattan, för att slippa bläddra så ofta. Det funkade bra, det också. Ännu en sak att komma ihåg att ladda. 😉 Det blir mer som en pocketbok, då jag får mer text för varje bläddring – som en hel boksida. Däremot går det inte att ha plattan i liggande format och läsa på två sidor (alltså som ett helt uppslag).

Igår, nyårsdagen, hade jag en morgonrocksdag och ägnade mig åt kroppsvård. Jag duschade och smorde mig med diverse väldoftande krämer (så katthåren fastnar ordentligt på mig), gjorde akrobatiska övningar (klippte tånaglarna) och stylade min frisyr (klippte pannluggen någotsånär rakt).

Kattkalendern på jobbet är utbytt till 2017 års modell. Nu är jag redo för ett nytt år! 😉

[tags]nyår, bubbel, räkor, fyrverkerier, thailyktor, surfplatta, kroppsvård[/tags]