Allmänt, Foto

Bättre och bättre dag för dag

170109-vegopyttIdag mår jag mycket bättre, både i rygg och knä! 🙂 Ipren är min bästa vän just nu! 😉

Jag gjorde den efterlängtade vegopytten igår, enligt principen ”kylskåpsrensning innan jag handlar och fyller på med nytt”. En del saker var minst sagt övermogna, men det mesta gick att använda. Jag skalade och hackade och skivade i godan ro framför diskbänken, så middagen var inte klar förrän långt senare än jag brukar äta. Det blev dessutom tre matburkar av resterna, så lunch-middag-lunch är fixad! 🙂

Till pytten gjorde jag en snabb röra med creme fraiche, pressad vitlök* och färskriven pepparrot. Det gav både mildhet och sting åt rätten som annars var ganska okryddad. (Jo, jag vet, jag får krydda mera nästa gång. Det här var ju bara ett första försök.) Note to self (och alla andra som vill ha ett tips): det finns pepparrot på tub att använda. Den var inte rolig att riva. 😳

170109-godistornNär jag slank förbi macken för att köpa cigg, hittade jag den här skönheten!** Självklart kunde jag inte låta bli att köpa den, om inte annat så för de söta, stapelbara skålarna med ett lock längst upp, som jag genast såg nyttan med.

Nu lever jag i en fantasivärld, där jag inbillar mig att jag ska baka minikakor 🙄 och stapla i burkarna, men vem vet? En vacker dag, kanske…? Om inte annat så går det att samla hårsnoddar eller vad som helst i de genomskinliga burkarna.

Ikväll kommer nog elljusstakarna att plockas bort från fönstren. Den stora, som jag har i det stora vardagsrumsfönstret, hade slocknat av sig själv i morse. Tidigare har ett par av ljusen lyst som lysrör, så jag får köpa nya lampor till den nästa år. Note to self: kolla om det finns 7-pack med små LED-lampor till adventsljusstakar när jag handlar mat ikväll. Jag har för mig att jag sett det någonstans, men vet inte om det var på mataffären eller någon annanstans.

Jag har köpt inte mindre än tre (!) olika pappstjärnor att prova använda på foten till stjärnan jag har i köksfönstret. Det finns en massa olika att välja mellan, men jag vet inte om storleken passar. Tänkte testa innan jag plockar bort foten, så vet jag tills det är dags att ta fram grejerna igen.

[tags]vegopytt, pepparrot, choklad, godis, burkar, plocka bort julen[/tags]

*) Jag kan inte låta bli att sätta vitlök i allt möjligt, även om ursprungsplanen faktiskt bara innefattade pepparrot i CF:en.

**) Ifall ni inte ser det, så är det faktiskt tre olika sorters choklad i burkarna.