Allmänt, Foto

Vinterväder

170112-snödrevUte driver snön, men inomhus är det varmt och gott. Blåsten lägger den fallande snön i oväntade mönster på oväntade platser. Det är inte särskilt kallt, kanske ett par tre minusgrader, men blåsten gör att det känns kallare – för att inte tala om nederbörden…

Dagens planer är att försöka få mina nya trådlösa hörlurar * (japp, jag slog till på ett par) att koppla ihop sig med telefonen eller surfplattan. Igår ville telefonen bara koppla ihop sig med TV:n, inte hörlurarna, men jag ska försöka igen ikväll. Med putsade glasögon, förstoringsglas** och bättre belysning.

(Det verkar som att jag köpt ett par helt vanliga hörlurar, med sladd?!? När jag läser informationen online, står det att den 1,2 m kabel med 3,5 mm kontakt medföljer?!? Jag begriper ingenting – det var ingen sladd i förpackningen, annat än den korta för laddning och den ännu kortare som mikrofon/knappar sitter på. I instruktionerna står det dessutom beskrivet hur man kopplar upp lurarna mot Bluetooth. Alltså, jag får kolla bättre ikväll. Återkommer om detta.)

Dagens middag blir ett planerat ”långkok”, men i ugnen istället för på spisen. Gårdagens förväntade korv & makaroner lät så tråkigt, att jag åt smörgås istället. Lika tråkigt, men jag slapp disken.

Tvätten (den otvättade) står fortfarande i hallen och blockerar vindstrappan. Jag kanske släpar den ned till tvättstugan ikväll? Något att roa mig med medan jag väntar på att maten ska bli klar. Eller varför inte vika tvätt? *gäspar stort* Oj, så trött jag blev helt plötsligt… 😉

Min onda rygg har gått över 🙂 , däremot vill inte högerknät vara med och leka längre. Det är kanske därför jag får ont i ryggen, då jag belastar knäna snett när jag går. Nå, alla har vi olika krämpor. Inget att bekymra sig över i nuläget.

[tags]snö, vinter, Bluetooth, hörlurar, långkok, tvätt, krämpor[/tags]

*) Jag begriper mig inte på sådant här, men enligt bruksanvisningen ska hörlurarna kunna koppla upp sig mot Bluetooth-enheter. De har bara en liten laddsladd, och så sitter mikrofon & volymknappar på en liten dosa som är kopplad till vänster hörlur med en kort sladd (så man kan fästa den i halsringningen, närmare munnen).

**) Det är så vansinnigt små bokstäver i bruksanvisningen, då de föst ihop femtielva språk på ett enda ihopvikt pappersark. Eller också har det med min ålder att göra. 😉