Allmänt, Foto, Katter

Tisdagsblues

Idag är det tisdag. Suck. Jag måste handla idag efter jobbet, då jag struntade i det igår. Morgondagens middag är fortfarande inte helt spikad, även om jag har ett förslag i matsedeln.

Det kan bli något annat, då ungskorv inte är världens roligaste mat. Inte nu för att min gäst förväntar sig något annat än vardagsmat, men då jag i förväg vet om att hon kommer kan jag förbereda maten så gott det går. Vi får se.

Jag kanske skulle göra kycklinggryta med ris istället? Pulled pork går också att förbereda, bara att slänga in köttet i ugnen under lunchen så är det klart när jag kommer hem. Fisksoppa med smak av thai?* Möjligheterna är oändliga, men det slutar nog med ugnskorv i alla fall. 😉

Jag ska ringa veterinären och boka en tid för rakning av madamen. Det börjar vara dags – brukar låta raka henne under våren – så det är lika bra att göra undan det. Då kan jag även kolla om hon gått upp i vikt** – annars får vi lägga upp en ny plan, veterinären och jag.

En mager gammal katt efter rakningen i våras.

[tags]middagsgäst, vardagsmat, veterinär[/tags]

*) Då kan jag skala, strimla och hacka ikväll medan jag lyssnar på boken, för soppan går ganska fort att laga när allt är förberett.

**) Förra gången hon rakades var hon väldigt mager, trots god aptit. Jag har försökt åtgärda det med specialtorrfoder, så det ska bli spännande att se hur det lyckats.