Allmänt, Foto

Förväntan

Gårdagens ugnskorv var både god, vällagad och efterlängtad. Min brorsdotter A, som var min middagsgäst, tyckte det var skönt att slippa äta utemat ännu en dag. Hon är ofta ute på olika ärenden runt vägarna i länet, så hemlagad mat var jättegott.

Det var så roligt att träffa henne, då vi inte setts på… evigheter, känns det som! Vi surrade så mycket om allt och ingenting, så vi nästan inte hann äta innan hon skulle iväg på möte. (Note to self: om jag ställer alarmet att ringa när maten är klar, så är det bra om jag slår igång det också. Just sayin’. 😳 ) Det är länge sedan vi fått sitta ifred och prata, utan ungar eller annat löst folk omkring oss.

Idag är det ärtsoppa på mitt favoritmatställe V. Jag har faktiskt skrivit in det i almanackan, för att inte missa ärtsoppan den här gången! Det är länge sedan jag varit på V och ätit, över huvud taget, så ärtsoppa blir bara pricken över i. Under vintern blir det inte lika ofta att jag äter söndagsmiddag där, det hör mer till barmarkssäsongen. Den här vintern har jag varit så asocial att jag nästan skäms, men nu börjar jag snart tina fram igen. 😉

Det är dessutom torsdag idag, vilket innebär att återvinningen har längre öppet på kvällen. Bra att veta ifall man har något som behöver köras dit efter jobbet. Andra dagar hinner de stänga innan jag jobbat klart. Nu återstår bara (”bara” 🙄 ) att få igång A att göra det ärende jag gett honom sedan tidigare.

UPDATE
Ärtsoppan var precis så god som jag väntat mig! ”Hemkokt”, serveras ur en stor kittel – man får ösa själv. Påtår så många gånger man orkar/ vill, och pannkakor med sylt & grädde efteråt! Mums!

[tags]hemlagat, ärtsoppa, torsdag[/tags]