Allmänt

Läslust

Åh, så läslusten kliar i fingrarna! 🙂

Dels har jag en jättebra bok jag lyssnar på, dels har jag börjat läsa en väldigt spännande e-bok på surfplattan. Jag kan knappt välja vilken jag ska ta itu med nästa gång! *lycka för en sann bokfantast*

Läslusten kommer och går i vågor över mig. Just nu är jag på en vågtopp och skulle kunna tänka mig att vara ledig några dagar, bara för att läsa. Andra gånger får jag tvinga i mig boken en liten bit i taget, för jag har inte alls någon läslust i kroppen.

Då är det jättebra med en ”boktjänst”, typ BookBeat. Den kostar lika mycket som en enda inbunden pappersbok per månad, och då får jag läsa hur mycket – eller lite – jag vill. Nu väntar jag dessutom på ett gäng böcker från favoritförfattare, så när de kommer kanske jag kopplar bort mig från jordens yta ett tag, för att få läsa ifred. 😆

B har ärvt mitt läsintresse, och försöker föra över det till sina gossar. Hon läser för dem varje kväll – det är en bra vana! Snart kan de börja stava sig igenom böcker själva. Åren går så fort. *ler vemodigt*

Vad som avtagit mer och mer under de senaste åren, är skrivklådan jag tidigare hade. Förr kunde jag sitta och fantisera ihop historier för att skriva ned dem, men det händer inte längre. Jo, jag kan fantisera ihop något litet kapitel här och där, men jag ids inte skriva ner något. Inte ens för att spara i byrålådan. 😉

Det är knappt jag ids blogga hemifrån längre. Inte för att jag inte vill, utan för att jag knappt ids slå igång datorn när jag är hemma. Jag sitter ju framför en dator hela dagarna på jobbet, så det är skönt att byta skärm (till TV:n) på kvällen och bara låta hjärnavslappnande dravel skölja över mig.

Men var inte oroliga! Jag kommer att fortsätta blogga! Sociala medier – läs: Facebook och Instagram – kommer aldrig att få lika mycket av mig som bloggen får.

[tags]läslust, Karin Slaughter, Blodmåne, Markus Lutteman, BookBeat, skrivklåda, blogg[/tags]