Allmänt, Foto

Bönbiffar – till slut

Under över alla under! Till slut fick jag tummen ur, och gjorde de efterlängtade och omtalade bönbiffarna. De var jättegoda!

Länk till receptet

Smeten blev väldigt grå, faktiskt ännu gråare än på bilden. Den såg ut att vara aningen torr, men det berodde nog på havregrynen.

Jag var lite rädd att biffarna skulle falla isär när jag försökte vända dem, men de höll ihop väldigt bra. Smeten räckte till två stekpannor, med fem biffar i den första och fyra (något större) i den andra. De ska stekas i mycket smör så de får knaprig yta! (Tycker jag, i alla fall.)

Så här tjusiga blir de efter stekning! Jag hann äta upp dem jag hade på tallriken, så ni får se lunchburken istället.

Biffarna såg lite torra ut, så jag slängde snabbt ihop en dressing. I en skål rörde jag ihop en burk creme fraiche med ett par rejäla kläm på srirachaflaskan. Helt OK!

En ännu snabbare sallad svängde jag också ihop. Visserligen har jag tomater och gurka i kylen, men de är köpta till en annan rätt jag ska laga under veckan.

Idag var det -23 grader när jag skulle åka till jobbet, så jag tog med mig lunchburkarna (en med biffar som ska mikras, en med sallad & dressing som inte ska det) till jobbet, för att slippa hålla på med bilen när det är så kallt. Katterna klarar sig utan mig under dagen, de har fått mat innan jag åkte hemifrån.

UPDATE
Eftersom det är enda dagen på väldigt länge som jag tog matlådor med mig, så bjuds det förstås på två stora smörgåstårtor idag i fikarummet… Hade jag vetat om det i förväg så hade matlådorna fått stanna hemma, men ett par små bitar smörgåstårta orkade jag ändå trycka i mig, ”som efterrätt”. 😉

[tags]bönbiffar, smörgåstårta[/tags]