Allmänt

Matsedel v 9

Måndag
Pasta m bacon

Tisdag
Chili con carne

Onsdag
Morotssoppa/-biffar
Rester

Torsdag
Kyckling m ris

Fredag
Skink- & ostpaj
Rester

Den uppmärksamme ser att jag återanvänder en av förra veckans rätter, som inte blev tillagad. Nåja, den här veckan kanske den blir av; pajen. Det beror på om jag kommer ihåg att ta upp skinkan från frysen.

Jag köpte tydligen en extra (färdigkokt) skinka i julas, och slängde i frysen, ifall den jag först hade framme inte skulle räcka till. Eller också köpte jag den efter jul, när de reades ut för halva priset? I vilket fall som helst, hittade jag den under en inventering, och tänkte att den blir bra att ta fram när vi blir många till bordet.

Och det blir vi till helgen! Om inget annat kommer emellan, förstås. Jag ser fram emot att få vara mormor ett par dagar. 🙂 Gossarna har nog inget emot att få äta skinka igen, hoppas jag.

En annan gammal favorit dök också upp i matsedeln: chili con carne! Jag minns inte ens när jag senast lagade den rätten?!? Helt plötsligt blev jag jättesugen på att äta chili, så jag klämmer in den under veckan, när jag är själv (och får äta vad jag vill).

[tags]matsedel, julskinka, chili con carne[/tags]