Allmänt, YouTube

Udda TV-tittande

Ibland tror jag att jag är den enda som inte följer diverse olika populära TV-serier, typ ”Let’s dance”, ”Farmen”, ”När livet vänder”, ”Sofias änglar”, ”Mästarnas mästare” och allt vad de heter.

Däremot gillar jag ”Law & order: Criminal intent”, som jag spelar in för att den går mitt i natten, ”Escape to the country (En plats på landet)”, tidigare följde jag ”Pawn Stars” och ”Storage Wars”, med flera. Sådana serier som ingen av mina jobbarkompisar ser.

Det gör diskussionerna vid fikabordet ganska tråkiga för mig, då de andra ska diskutera vem som kommer att åka ut den här veckan (Farmen?) eller hur de gråtit framför TV:n (När livet vänder? Sofias änglar?). Alltså. Nej. Inte jag.

Jag har  – för flera säsonger sedan – provat se ett avsnitt av Farmen, bara för att hänga med i snacket. Det var den mest värdelösa halvtimme jag kastat bort på rent och skärt svammel.

Gråtprogram går också fetbort för mig. Inte för att jag är okänslig, men jag tycker det känns som att snylta på andras olycka – alltså TV-bolagen snyltar på andras olycka för att få höga tittarsiffror. Dessutom skulle jag – efter allt elände jag hört berättas från programmen – aldrig kunna sova.

Melodifestivalen är en annan historia jag inte engagerar mig i. Jag är nöjd med att se den stora ESC-finalen, med alla tävlande bidrag. Vilka de förlorat mot, för att ta sig dit, är helt ointressant för mig. ESC ser jag – ofta tillsammans med svägerskan E – för att kunna frossa i dålig klädsmak och dåliga uppträdanden. 😉

Den enda svenska vinnaren värd att lyssna på.

[tags]TV-tittande, TV-serier[/tags]

4 kommentarer på “Udda TV-tittande”

 1. Vad lustigt igen! Jag har också skrivit lite om Let’s dance idag. Det finns fler än du som inte följer de där programmen (med undantag av vad jag skrev om idag). Oftast vet jag inte ens om att de finns. Vi tittar överhuvudtaget oerhört lite på TV just nu. Escape to the country var något jag också brukade kika på. Men nu har vi inte några andra kanaler än 1,2 och 4 så då är utbudet begränsat. Tittade igenom två säsonger av Grand Designs på Netflix dock.

  1. Två själar och samma tanke! 😉
   Annars är det väl så att jag helst undviker de reklamtyngda kanalerna 3, 4 och 5, vilket gör att jag missar/slipper en massa serier som de andra ser.
   Alltså, visst ser jag även på kanaler med reklam, men inte just de tre nämnda.

 2. Åh, vad duktig du är – en halvtimme av Farmen har jag inte kommit upp i än! Tror det var nån kvart för några år sedan. Det tillhör de program jag zappar förbi direkt.
  Trevlig helg på dig!

Kommentarer är stängda.