Allmänt, Foto

Gammal och skröplig

Roligare än så här blev inte helgen för mig: ett fotbad framför TV:n…

I fredags var jag och handlade innan jag åkte hem, och väl hemma bar jag allt uppför bron i en enda vända, fast det var tungt (iddes inte gå två vändor). Det fick jag lida för hela helgen… Jag har haft så ont i knäna* att jag har fått ta fram en krycka under helgen, för att alls kunna ta mig fram över golven. 🙁

Jag har fortfarande ont, men kände mig fåfäng i morse och bestämde mig för att lämna kryckan hemma. Lugn, alla oroliga – jag har en krycka i garderoben på jobbet ifall jag behöver!

Den tvätt jag verkligen behövt ta itu med är alltså orörd, men det kommer väl fler helger. Eller fler kvällar, då jag har tillgång till tvättstugan även under vardagkvällarna. 🙄 Måste bara få igång knäna först.

Morotsbiffarna blev gjorda igår! Tyvärr blev de inga höjdare – bönbiffarna var mycket godare – och dessutom höll de inte ihop när jag stekte dem. Jag delar inte receptet med er, både för att det var värdelöst och för att jag ändå inte följde det till punkt och pricka. OK, det hade kanske gått bättre om jag följt receptet ordentligt, men nu blev det inte så i alla fall.

Vädret har varit hyfsat. Igår var det faktiskt så soligt att jag satt ute och lyssnade på en bok på altanen, länge och väl. Även om det blåste lite kallt, så var det skönt att sitta ute och känna solen värma ansiktet.

[tags]ont i knät, krycka, morotsbiffar, Liane Moriarty, Andras vänner[/tags]

*) Mina knän gillar inte alls att bli överbelastade. Eftersom jag väger alldeles för mycket, trycks all ledvätska undan, så benknotorna gnager mot varann när jag går. Om jag dessutom är tungt lastad och går uppför en trappa, blir det ännu värre – och det är det jag fått känna av under helgen.

6 kommentarer på “Gammal och skröplig”

  1. Du får ta och styrketräna lite! Att träna framsidan av låret gör att knäskålen lyfts och ledvätskan kommer fram.
    Bind fast något tungt i fötterna, sitt i soffan och lyft foten upp och ner. Det stärker framsidan av låret.

  2. Glömde skriva att du ska inte lyfta hela benet utan bara underbenet. Finns vikter att köpa med kardborrband men vad som helst fungerar

    1. Jag tänkte genast på någon av mina handväskor, fullpackad med böcker. Det blir tungt så det räcker, beroende på hur stor handväska jag tar fram. 😆

Kommentarer är stängda.