Allmänt

Inte riktigt rätt

Det händer då och då att jag får hjälpa folk tillrätta, i mitt arbete, då de av en eller annan anledning missuppfattat instruktioner (eller bara annars är trögtänkta/ korkade – ingen nämnd, ingen glömd. 🙄 ). Idag har jag hållit på hela dagen med sådana personer; den ena efter den andra… *suck*

Det är bara att inse faktum: vilken tur att jag inte blivit lärare! Mitt tålamod blir kortare och kortare, då jag gång efter gång måste förklara samma sak åt samma person (en del fattar verkligen inte).

Igår upptäckte jag en anledning till varför en del jobbärenden är krångligare än andra. Det beror på ett (internt) fel i ett av systemen vi använder, där en funktion är dubbeltydigt namnsatt. Namnet kan tolkas både som att man ska använda funktionen, eller som att man inte ska det.

För en van användare är det glasklart, men ovana användare gör ofta fel där. Jag, som ändå sysslat en del med internutbildning under årens lopp (hos olika arbetsgivare), ser genast vad som kan förbättras. Nu återstår bara (”bara”) att hitta rätt person som kan ändra detta, då jag inte har behörighet till det.

Som om jag inte hade tillräckligt mycket att göra!!!

[tags]utbildning, tålamod, förbättring[/tags]

2 kommentarer på “Inte riktigt rätt”

  1. om ”alla andra” bara kunde utföra sitt jobb rätt, så hade jag kunnat jobba halvtid…
    *menjagärintebitter*

Kommentarer är stängda.