Allmänt, Foto

Upptagen

Ojdå, jag har varit så upptagen att jag inte hunnit blogga på flera dagar! 😯

Tisdag var jag överhopad med jobb, jobb och mera jobb på jobbet, och det fortsatte i samma stil hemma. Inte för att jag fick något (vettigt) gjort, men ändå… 😉 Jag har tagit semester onsdag och fredag, förutom den ”röda” torsdagen, så jag planerade att rensa ihop skrot under ledigheten – och ni vet ju hur mina planer brukar lyckas. Inte alls som jag tänkt mig. 🙄

Våren har åtminstone kommit igång, med vackert väder och växtkraft. Rabarbern är omöjlig att ta död på kommer igen år efter år, och när den väl tittat upp kan man nästan se hur den växer så det knakar.

På tal om rabarber; jag var hem på lunch måndag eller tisdag, och skulle hämta mina hörlurar på vardagsrumsbordet för att lyssna på boken medan jag åt. Då ser jag genom fönstret en vilt främmande kvinna stå och fotografera min rabarber, inne i trädgården!?! Alltså, jag struntar i att hon var där, men plantorna är ju så små nu! Om hon fotat när de är stora och ståtliga, men NU???

Rönnen har snart slagit ut ordentligt (till vänster om min hand i bilden syns resterna av en jättesnödriva – det är all snö som finns kvar)…

…och häggen är på gång! Jag kommer inte att få någon häggblomning till min födelsedag, som jag annars brukar, men den kommer senare. (Häggblomningen, inte födelsedagen.) Björkarna har fått musöron. Nu går det snabbt tills det är full grönska överallt!

Onsdag eftermiddag bet jag i det sura äpplet oljade jag bron, som behövt oljas redan för ett år sedan. Herredumilde, jag var alldeles slut när jag var klar med den! Jag rollade med en liten roller, men insåg att det skulle varit bättre med pensel. Det är alldeles för många små vrår och trånga/ smala utrymmen att komma åt i för att det skulle bli bra. Nåja, nu är den oljad, och jag bestämmer att det får duga.

Planen var att fortsätta med altanen idag, men jag insåg att jag behöver 1) en till (liten) hink olja samt 2) en pensel innan jag börjar. Eftersom det är helgdag, har affären stängt, så jag kan inte köpa mer förrän imorgon. Dessutom ringde B tidigt i morse och meddelade att hon och gossarna skulle komma förbi över dagen! Jag fick kasta mig upp från kaffesörplandet i soffan och in i kläderna, för att hinna städa samt fynda lunch + middag i frysen.

Barn är roliga! Jag slängde ihop en Key Lime Pie, efter ett recept jag provat förut, medan jag väntade på dem. Pajen ska ju stå i kylen för att stelna några timmar innan den serveras (enligt receptet jag har), så jag bestämde att den får bli efterrätt. B och jag och gossarna åt paj sedan A gått till jobbet (vi sparade en bit åt honom), men efter att ha ätit inte mindre än två bitar meddelade lille J att han inte tyckte om pajen. 😆

Trollungarna roade sig med att slänga ner några leksaker från altanen, och springa ner på gräset för att hämta dem, och sedan slänga ner dem igen… Nå, då fick de motion – ingen skada skedd. Det roade de sig med ända fram till 10 minuter innan de skulle åka hem igen. Inte förrän då kom de ihåg att vända upp och ned på de två plastbaljorna med leksaker jag har i vardagsrummet… 🙄 Plocketi-plocketi-plock för mig ikväll, alltså.

[tags]semester[/tags]

2 kommentarer på “Upptagen”

  1. Våra rabarber blir aldrig stora. Fick ett tips att det kunde bero på att det är sådana där milda så förra året köpte jag en som påstods bara snabbväxande. Den har knappt kommit upp ens.

    1. Jag delade med mig av rabarbern till en kompis, och den trivdes inte alls i deras sandiga jordmån. Min tomt är mycket lerigare, så det kan också ha betydelse.

Kommentarer är stängda.