Allmänt

Hårresande

Jag har, under mina lediga dagar, sett dokumentärserien om ”Fallet Kevin”, på SVT Play, efter ett tips från min dotter.* Det var väldigt jobbigt att ta sig igenom avsnitten, men vilken fruktansvärd historia! 🙁 Jag finner inte ord att beskriva vad den familjen fått gå igenom under de senaste 18 åren!

Visst vet jag att berättelsen är redigerad för att uppnå precis den effekten, men det är ändå en djupt tragisk historia som rullas upp. Det är som B sade: -Föreställ dig att försöka förhöra lille J, han säger ju vad som helst som dyker upp i skallen på honom.

(Vad jag saknar, efter att ha sett serien, är uttalanden och kommentarer från Kevins familj. Jag har full förståelse för att de inte vill vara med och riva upp gamla sår, men trodde (tror?) de att polisen fått tag i rätt mördare?)

Nå, jag ska inte gräva ner mig i detta, men se serien om ni inte gjort det!

På tal om TV-serier så har jag under en tid följt ”Historien om Kina” som gått på Kunskapskanalen. Det är – förstås – en oerhört välgjord serie från BBC, vars avsnitt inte ligger kvar så länge på SVT Play, så passa på att se de som finns. Vilket vackert och fascinerande land!

Typiskt mig att komma med TV-tips lagom till när sommaren knackar på dörren, men det är valfritt om och när man ser på TV. Det kommer så småningom en vinter igen, bara så ni vet. 😉

Här har knappt vintern farit än. Jo, snön har tinat bort och det grönskar i gräs och buskar, men det är ingen värme. Frostnätterna avlöser varandra** och på dagen ska man sitta i lä för att solen ska värma. Visserligen har jag oljat bron, men altanen får vänta på sin omgång. Den tar jag inte förrän nätterna blir varmare.

Jag hade ju planerat att rensa ut och köra bort skrot under ledigheten. Ha. Ha. Ha. Det blev förstås inget av det. Alltså, jag tycker jag har fullt med skrot överallt, men när jag verkligen ska rensa hittar jag inget att rensa bort? Det mesta är faktiskt sådant jag vill/ ska ha kvar, det behöver bara plockas undan till sin rätta plats. OK, köksskåpen behöver gås igenom, men där vet jag vad som ska bort – och det är inte mer än att det ryms i bilen en vanlig torsdag. 🙄

[tags]fallet Kevin, historien om Kina, utrensning[/tags]

*) För den som inte är insatt: Kevin, 4 år, hittades mördad i Arvika 1998. Två bröder, 5 och 7 år, pekades ut som skyldiga.

**) OK, det är inte frost varje natt, men snudd på. Jag tar ännu på täckjackan om altanen ligger i skugga när jag går ut och röker, speciellt på morgonen.

2 kommentarer på “Hårresande”

  1. Maken har också pratat om Kevinfallet. Men jag har liksom inte kunna förmå mig att titta.
    Här har vi sommar. Kan inte kalla det annat när det är 24 grader varmt på kvällen.

    1. Det känns både fuskigt och orättvist, men vi får väl värme någon gång, vi också. Tills vidare får jag nöja mig med ljuset, de långa ljusa nätterna.

Kommentarer är stängda.