Allmänt, Foto

Friluftsdag med jobbet

Under eftermiddagen igår åkte (nästan) alla från jobbet på friluftsdag till ett område där allmänheten har tillgång till bl a en grillkåta. Det syns inte utifrån, men därinne är det knökfullt av folk som rusade in för att komma undan en lätt regnskur. Själv stannade jag kvar ute och rökte färdigt, och passade på att fota lite. 😉

Tidigare var det den här byggnaden som gällde för utflykter med mycket folk, men av någon anledning valdes grillkåtan den här gången. Nå, spela roll, det var trevligt ändå – och min tipsrunda var mycket uppskattad!

Eftersom jag var ”lekledare” för min avdelning, slapp jag dessutom delta i aktiviteterna de andra grupperna ordnat, så det blev en win-win situation av det hela! 😉

Det är något visst med att sitta och titta in i en lägereld och se veden brinna ner till glödande kol… Doften, lugnet, knäppandet från vedträna som brinner. Vedgrillad falukorv* är den bästa födan vid utflykter, men det råder delade meningar om hur korven ska grillas.

Jag har döpt min variant till ”mammakorvar”: korvskivor som är svartbrända och knastriga på utsidan, ev kalla och råa invändigt, för jag har aldrig tid att vänta tills det blir glöd utan grillar dem direkt i elden. Min kollega M vill ha skivorna nätt och jämt ljumma, de ska helst inte ha fått grillfärg. Och så vidare – alla har sin egen variant.

Förutom de rikliga mängderna med grillad korv (och läsk till), fick vi även kaffe och bullar, samt en stor låda frukt att tugga i oss.

[tags]friluftsdag, grillkåta, öppen eld, grillad korv[/tags]

*) Jag har till min förvåning upptäckt att en del grillar s k ”Denniskorvar” över öppen eld?!? 😯 Näää, det går väl inte! Det ska vara falukorv i det fria! ”Denniskorvar” lägger man på grillen i villträdgården.