Allmänt

Typisk måndag

Hittills är det här en typisk måndag.

Folk rusar förbi och slänger in Brådskande Ärenden på mitt skrivbord, precis när jag kommit igång med att arbeta mig igenom en av mina (sedan tidigare) ihopsamlade högar. Nåja, jag kan sitta kvar en timme eller så, sedan de andra gått hem – det är otroligt hur mycket jag får gjort när ingen stör!

A var och lunchade* hos mig när jag kom hem på lunchen, men hans rast tog slut precis när min började. Jag hann i alla fall tala om att det blir korvgryta till middag, men han lät inte speciellt entusiastisk över att få höra det. Muttrade något om att han hade rester hemma… Jag behöver nog inte ha bråttom hem för att börja med maten åt det stackars svältande gossebarnet**, misstänker jag. 😉

Dagens väder är hyfsat. Inte så soligt, men uppehåll och inte så stark blåst. Det fläktar lite lagom, så det kanske håller getingarna borta. Nu börjar de bli sådär knasiga som de blir på hösten; vill gärna komma inomhus och flyger runt folk utomhus. Jag bryr mig inte, annat än att jag börjat stänga altandörren, då jag inte vill ha in någon geting. De håller sig ju inte i fönstren, som de annars gör, utan kryper på golven och i möblerna under hösten. Inte kul att sätta/ lägga sig på en geting.

[tags]måndag, arbete, lunch, getingar[/tags]

*) Han hade försökt hitta något att äta, efter en helg då jag levt på smörgås. Ja, det fanns kvar smörgåsar till lunch, åt både honom och mig.

*) Värt att notera: gossebarnet är 33 år och har kockutbildning.