Allmänt, Foto

Gråväder

Bild från i somras.

För övrigt kan jag bara uttrycka min tacksamhet över gråvädret som ätit upp solen för länge sedan: jag slipper putsa fönstren…

Jo, jag vet, de nya fönstren är tusen gånger lättare att putsa än de gamla – men det är lika förödande tråkigt i alla fall att putsa fönster. Men, som sagt, så länge gråvädret härskar behöver jag inte bekymra mig! 😉

Under morgonfikat började vi diskutera när vi senast såg solen, egentligen, men kom inte fram till något vettigt. Jag föreslog ”maj”, men de andra påstod att solen visat sig för ett par veckor sedan. Eller om det var ett par månader. Det känns länge sedan, i vilket fall som helst.

Gråvädret gör alla trötta och gäspiga, och humöret är inte precis på topp. Jag kämpar mig just nu igenom telefontiden, sedan ska jag gömma mig i arkivet ett par timmar (nej, jag ska inte sova, jag ska sortera papper) för att slippa folk. Risken finns att vi är fler som tänker i de banorna… 😉

En sådan här dag kan kaffet aldrig bli tillräckligt starkt. Det blir aldrig ordentligt ljust, utan en sorts halvskymning i bästa fall. Jag får tända kökslampan redan under lunchen, för att se att läsa.

Under helgen (i fredags?) var TV:n helt uppfuckad och ville inte gå igång. Jag drog ur kontakten en stund och provade på nytt. Den ville fortfarande inte samarbeta, så jag drog ur kontakten igen och lät åbäket stå och skämmas en lång stund, medan jag gjorde annat.

När jag sedan stoppade i kontakten, visade det sig att boxen fått en uppdatering!?! (Både box och TV är i samma sladdosa, som jag drog ur från väggen.) Mina kommande inspelningar (av serier) hade försvunnit, men det var fort gjort att lägga till dem igen.

Under helgen har jag bl a sett ”Jurassic World”, som jag spelade in för ett tag sedan. Ganska kul att se hur den kvinnliga huvudpersonen springer för livet både på asfalterade gator (?) och i djungeln med ljusa högklackade pumps, utan att vricka sig – och skorna har inte en skråma när allt är över! :mrgreen:

[tags]gråväder, fönsterputs, arkiv, uppdatering, Jurassic World[/tags]

2 kommentarer på “Gråväder”

  1. Fyra veckor, drygt, har solen varit borta här i Luleå. Jo, den sken en halv dag förra tisdagen, plus 15 sekunder igår.

    Deppigt är ordet.

    1. Jag minns knappt; är himlen blå eller grön bakom molnen? *suck*

      Enda fördelen är att det inte är kallt, för så fort det klarnar upp börjar frostnätterna med morgonhalka och skrapning av bilrutor.

Kommentarer är stängda.