Allmänt, Foto

Frostfritt

Nu börjar jag verkligen bli less det här fuktiga vädret! Om det inte regnar, så är det ändå fuktigt under natten, så löven från björkarna klistrar sig fast på bilen. Inte bara i ”diket” framför framrutan, utan överallt – även längs sidorna på bilen.

Bilen behöver tvättas, så jag kan börja köra in den i garaget igen. Då slipper jag ju de flesta löven som fastnar på utsidan. Som bilen ser ut nu kan jag inte köra in den i garaget, då blir jag alldeles skitig när jag går bredvid den. Det är inte bara löv, det finns också rester av vägarna jag kört på (främst rester av grusvägar, men även asfalt är skitigt).

Om det nu kommer frost- vilken natt som helst – så kommer löven att frysa fast på bilen, som piffiga små höstdekorationer. En av planerna för helgen* är att släpa ut högtryckstvätten och tvätta av bilen, så vet jag att det är gjort. Sedan kan jag leka ”finn fem fläckar”, för när bilen torkar finns det alltid ställen jag missat med tvättsvampen. 😉

[tags]höst, regn, fukt, grått, björklöv, biltvätt[/tags]

*) Helgplanerna beror förstås på vilket väder det blir. Med lite tur är det åtminstone uppehåll, även om jag hoppas på sol – någon av dagarna, är det för mycket begärt?