Allmänt, Foto, Katter

Fågelmat

Så här ser fågelmataren ut: ett vädringsställ med matbehållare uppkrokade. Det funkar finfint, har haft det så i flera år.

Tidigare satte jag fågelmat i björkarna på andra sidan gården, men det var inte bra. Dels var det så långt från köksfönstret att jag inte kunde se fågelsorterna, dels var det bökigt att komma åt att fylla på mat när snökarmarna växte.

Det syns inte på fotot, men sparvarna har hittat maten. De skrämdes bort när jag började fota, men var snabbt tillbaka igen. Medan jag har lunchrökt på altanen har jag sett en strid ström av sparvar som flugit till och från fågelmaten, och många har slagit sig ner i träd och buskar på tomten för att öppna fröna.

Froppisen bryr sig inte alls. Jag vet inte om hon upptäckt liveshowen hon kan se genom köksfönstret, men så länge jag var hemma ville hon bara umgås med mig. Speciellt med mina smörgåsar. Alldeles speciellt med pålägget på smörgåsarna. 😉

Hon verkar klara livet som ensamkatt ganska bra. Ibland märker jag att hon behöver ”busa av sig” med någon *tittar på klösmärkena på min vänsterhand* då hon inte får så mycket motion när hon är själv. Nu måste jag dessutom skura upp kattlådan och fräscha upp hörnan där den står, för när snön har kommit är hon inte alls noga att gå ut. Det är ju kallt om tassarna!

[tags]fågelmat, liveshow, kattbus[/tags]