Allmänt

Trevligt

Dagen började med ett möte. Nå, det var snabbt undanstökat – alla var morgontrötta och kaffesugna – så jag kan ta itu med mina vanliga sysslor. Mötet var faktiskt (trots den tidiga timmen) riktigt trevligt och jag ser fram emot att få ta del av utvecklingen i de punkter som berördes.

Igår chockerade jag mig själv under kvällen! Först lagade jag (och åt) middag, innan jag parkerade mig framför TV:n. Som vanligt tog jag mig en tupplur, precis under ”En plats på landet”… 🙄 När jag vaknade till igen passerade jag köket och såg röran som var kvar där. Suckade djupt.

Kavlade upp ärmarna och tryckte in allt som rymdes (och tål maskindisk) i diskmasken och slog igång den, handdiskade resten, laddade perkulatorn och torkade av diskbänken.* Halleluja! Så skönt att slippa mötas av en överfull diskbänk på morgonen idag! 🙂

Däremot fick jag en mindre trevlig överraskning i morse… Med vintertiden har morgnarna blivit ljusare. Igår på kvällen var Froppisen ut och gjorde det som behövde göras. När hon kommit in upptäckte jag att hon hade kvar lite bajs i rumpan, som jag hjälpte henne ta bort.

I morse upptäckte jag att hon försökt ta bort det själv först – längsefter HELA fönsterbrädan i altanfönstret… Det såg jag aldrig igår, med bara myslamporna tända, men i dagsljus syntes det ordentligt. Suck. Bara att sätta igång och skura fönsterbrädet innan jag gick till jobbet.

Det blev två restburkar igår, så jag har skickat ett SMS till A att det finns en burk till övers om han vill äta hos mig. Jag ska handla efter jobbet och lagar sedan laxen när jag kommer hem, så jag själv behöver inte mer än en burk till lunch.

[tags]möte, disk, skitkatt, rester, handla mat[/tags]

*) Jag brukar lämna disken, bara trycka ner den i diskhon, tills det inte ryms mer. Då samlar jag på diskbänken och spisen istället, tills det inte ryms mer där heller…