Allmänt, Foto

Samma gamla jag

Året må vara nytt, men jag är samma gamla jag som jag alltid varit. Inga nyårslöften här, inte. Däremot fixade jag mig en trerätters nyårsmiddag, baraföratt.

Först blev det grön ärtsoppa, både snabb, god och lättlagad. Stekte sedan ett par skivor entrecote* medan potatisen kokade, skivade upp en gurkbit & tomat, och plockade fram flaskan med bearnaisesås. Inte min favoritbea, den var alldeles slut i affären, men det gick bra ändå. (Det var tydligen fler än jag som ville äta gott. 😉 )

Avrundade med en äkta hemköpt cheesecake med citronglasyr till kaffet, och den var jättegod! Sedan säckade jag ihop på soffan och tillbringade kvällen mer eller mindre slumrande framför TV:n, tills tolvslaget började närma sig.

Jag gick ut på altanen och tog mig en rök en stund före tolvslaget, och froppisen följde med mig ut. Plötsligt började raketer smälla** så hon sprang in igen. Stackars liten! Nå, jag satt kvar ute och såg skådespelet (här och där) på himlen, och några stillsamma rispapperslyktor.

Värt att notera är att grannhunden – läs och häpna – faktiskt togs in i huset före tolvslaget, så hon slapp springa runt och skälla sig hes i hundgården. Det kan bero på att ägaren var förvarnad om att ett super-dunder-braka-fyrverkeri skulle smälla av lite längre bort efter gatan – om det inte var han själv som hade det? Jag konstaterade bara att det var på bortre sidan av hans hus det smällde som värst.

Nåja, nytt år och nya tag! Eller kanske inte. Jag skottade lite snö idag (min gård är väldigt oskottad) men iddes inte ta hela gården. Huvudsaken är att plogkarmen är borta (jag tvingade A att ta bort den igår, när han passerade efter jobbet), resten av snön går att plöja köra igenom.

Vi var på ett extra julfirande i lördags, A och jag! B har fått hem gossarna, så vi åkte dit med våra julklappar åt dem. Vilken tur att de fick varsin bob (som tydligen heter ”snow racer” numera) för de provhasade sig fram över golven med dem… 🙄 Nå, de har nog fått testa bobarna utomhus vid det här laget.

[tags]nyårsfirande, fyrverkerier, skotta snö, extrajul[/tags]

*) Jag åt den ena och sparade den andra i lunchburk. Kanske inte bästa sättet att förvalta entrecote, men det duger åt mig.

**) Någon hade bråttom, det var åtminstone 10 minuter kvar till tolvslaget.