Allmänt, Foto

Snart bart

När jag var till B igår, såg jag ett par karlar som skottade snö från taket på ett av hyreshusen i området – fast det var söndag och eftermiddag så slet de med snön. På just det området har snö rasat från ett par tak och dragit med sig rasskydden på framsidan av husen, så det är ren tur att ingen blivit skadad.

De som jobbar i snösvängen, framför allt de som sysslar med takskottning, har varit hårt bokade i år. Nu ska vi väl – förhoppningsvis – slippa skotta fler gånger, även om det fortfarande kan komma ett eller annat snöväder. Det behöver ju inte komma mycket snö, bara så det blir halt. Därför har jag ingen brådska att byta däck på bilen. Jag behöver vinterdäck för att ta mig fram efter min gata och på min gård.

Det är bara de större gatorna som är bara. Vägarna jag körde efter igår var dock torra och fina, och snökarmarna är nerplogade mot diket, så inte smältvattnet ska rinna ut över vägen och frysa på under nätterna (som fortfarande är kalla). På gården börjar det tina fram bara fläckar här och där, framför allt på gräsmattan där fjärrvärmen är nedgrävd och vid husväggarna där inte snötäcket varit så tjockt.

Under helgen har det varit kanonväder! Solen har stekt från en klarblå himmel hela dagarna, och alla – utom jag, som sitter i skuggan – har fått en hälsosam färg på ansikte, hals och (i vissa fall) armar. Doften av korvgrillning över öppen eld har följt med vinden och jag har faktiskt känt den även i bilen när jag kört genom byar efter vägen.

[tags]snö, takskottning, bara vägar, soligt, grillad korv[/tags]

4 kommentarer på “Snart bart”

    1. De växer inte så här långt norrut, tyvärr. Jag brukar spana in grannarnas (planterade) små scillor bredvid södra husväggen. 🙂

        1. Det är inte lätt att veta, den är ju naturlig hos dig. Vi har inte blåsippor eller näktergal heller. Det brukar bli vår ändå! 😆

Kommentarer är stängda.