Allmänt

Gråa hår

”Det sägs att grått hår är ärftligt. Det stämmer, jag har ärvt mitt av mina barn.” Jag minns inte vem som lämnat detta citat, men det passade till dagens ämne.

Är det bara här det händer, eller är det en större trend som spridit sig? Jag talar om unga tjejer som färgar håret grått?!? 😯 Vi snackar alltså tjejer runt 15-25 som avsiktligt färgar sitt hår grått. Mycket märkligt!

Vi som uppnått den gråhåriga åldern gör istället vårt bästa för att färga över de grå stråna, så de inte ska ta över helt och hållet. Ja, tills man inser att hoppet är ute, och låter håret bli ofärgat grått (au naturel).

Själv har jag slutat färga håret för några år sedan, men jag ville bara ha en annan färg – inget grått att täcka över. Mitt hår är fortfarande mörkblont (var betydligt blondare som ung, men har mörknat med åren) utan grå inslag. Jag tror att det kommer att bli mörkt blyertsgrått, inte ljusgrått, när jag blir äldre – om jag följer i morsan & farsans fotspår.

[tags]gråhårig[/tags]

2 kommentarer på “Gråa hår”

  1. Jodå, det händer att de färgar det grått. Och till och med lila som de amerikanska tanterna. Men det är väl som när det var ett lite tantigt mode för några år sedan. Då var det en krönikör som skrev att hon hade varit och provat de där kläderna som hon sett på någon ung tjej och tyckt var så snygga. Men när hon tog dem på sig och såg sig själv i spegeln så såg hon bara en tant. Det var ungdomen som gjorde att kläderna blev häftiga.

    1. Visst mode, och vissa plagg, gör sig bäst på en ung människa, inte på en gammal tant, som jag. 😉

Kommentarer är stängda.