Allmänt, Foto

Torsdagsfredag

Det känns som fredag idag, även om det bara är torsdag: vi har kort dag och sedan långhelg! 🙂

Mina planer att fara och handla har skjutits upp i det oändliga, men idag måste jag. *djup suck* Jag och alla andra. Själv firar jag inte midsommar på något särskilt sätt, det har jag aldrig gjort, utan ser det mer som en vanlig helg – men lite längre. En del shoppar en eller två varuvagnar fulla med mat, som om de bunkrar inför ett världskrig. Jag nöjer mig med en vagn, som jag fyller med de nödvändiga varor som tagit slut eller behöver fyllas på.

Färskpotatis till midsommar är helt och hållet en utopi.* Så här långt norrut har vi nätt och jämt fått potatisarna i jorden, så färskpotatisen kommer runt surströmmingspremiären istället. OK, jag har inget potatisland längre (av olika orsaker) men jag har haft.

Hmm, jag har faktiskt en burk av fjolårets surströmming i kylen… Tänk om jag skulle slå till under midsommar med att äta den? Då hinner jag få upp suget igen lagom till premiären. 😆 Vi får se hur jag gör.

Det beror lite på vädret också. Jag har inget emot att äta surströmming inomhus, men det skulle vara trevligt om det var så pass varmt (och oblåsigt) att jag kunde äta ute på altanen, baraföratt. Det är ju trots allt sommar!

Förra året hade jag bambujalusier som vindskydd på altanen, men de var alldeles svarta av mögel när jag tog ner dem på hösten, och går inte att använda mer. Frågan är vad jag ska sätta upp i år istället för dem? De gav lite insynsskydd, men framför allt hindrade de allt skräp från träden att blåsa in på bordet. Jag funderar intensivt på saken men har inte kommit fram till något beslut än.

UPDATE
Det blev ingen surströmming under midsommar. Jag hade så mycket annat att välja mellan. Men nästa helg, kanske? 😉
För övrigt har jag nya idéer vad gäller insyns-/ skräpskydd till altanen… Spännande fortsättning senare!

[tags]midsommar, handla mat, färskpotatis, surströmming, altan, bambujalusier, vindskydd[/tags]

*) Visst går det att köpa färskpotatis, till ett hutlöst pris, men jag klarar mig faktiskt utan färskpotatis till midsommar. Så bråttom har jag inte.

2 kommentarer på “Torsdagsfredag”

  1. Även i år? Vi har haft jordgubbar och färskpotatis uppemot en månad här. Till normalpriser. Vilket vi inte brukar ha. Vi har skämtat om att jordgubbarna kommer att vara slut till midsommar. Nu är de inte det utan det blir väl istället en ovanligt lång säsong i år.

    1. Jordgubbarna är visst på gång även här men potatisen är långt borta.

Kommentarer är stängda.