Allmänt

Sex

Nu är det sex arbetsdagar kvar, inräknat den här – sedan blir det semester! 🙂

Hör och häpna, jag fick tummen ur arslet igår och körde papper & kartong till Återvinningen. Sedan kom jag hem och insåg att jag skulle tagit med resten av återvinningen också…

I skåpet under diskbänken har jag en stor plastpåse – typ IKEA-bag, men i annan färg – där jag samlar hårdplast, glas och metall. Den är mer än överfull just nu; när jag öppnar skåpdörren faller det ut saker.

Nu hann jag inte fara ännu en sväng till Återvinningen, men jag ska åtminstone sortera upp det jag har i skåpet* och stoppa i bagaget i bilen** så får jag prova kasta det på någon av återvinningsstationerna vi har i samhället.

De behållarna brukar dock snabbt bli fulla, rent utav överfulla, så man ändå måste åka till Återvinningen för att bli av med skrotet – men då har jag det färdigt i bilen!

Jag har en del annat skrot som jag samlat i garaget, som också ska med till Återvinningen, men jag kör bort det under semestern. Det är främst det jag samlat inomhus som måste rensas bort.

Tänk att mina sopor kan vara så intressanta att jag fått ihop ett helt inlägg om bara dem! 😆

[tags]återvinning, sortering, skrot, skräp, sopor[/tags]

*) Jag blandar allt i den där påsen, och så springer jag fram och tillbaka på återvinningsstationen för att sortera när jag är på plats. Nu ska jag sortera det redan hemma, så blir det mycket enklare när jag väl är där.

**) Allt är ursköljt och halvdiskat, så det inte ska börja lukta. Därför kan jag packa det i bilen, tills jag har tid att åka och tömma.