Allmänt

Två

Inte nog med att vi (äntligen?) fått sommarvärme, nu har vi problem med dricksvattnet också. I en del byar har vattnet helt stängts av (gäller alltså de hus som inte har egen brunn) men här i centralorten har vi fortfarande vatten, även om det är dåligt tryck i kranarna.

Tänk, så beroende man är av att allt fungerar! Man trycker på en knapp så tänds lampan eller vrider på kranen så kommer drickbart vatten. Jag har spolat upp dricksvatten i några tillbringare, för säkerhets skull, samt fyllde ett par hinkar för tvätt och toaspolning. Nu tror jag inte att vi blir helt utan vatten, men den här helgen – med alla marknadsbesökare och hemvändare och den olidliga värmen – kan bli tuff.

Nåja, dagarna rusar iväg även denna vecka, och nu är det helt plötsligt bara två dagar kvar till semestern! 🙂 Idag blir en vanlig jobbdag, men imorgon tar vi nog en långlunch, för då har marknaden dragit igång. Vi som jobbar brukar gå ut och äta tillsammans, och det tar tid att gå igenom marknaden. (Väskor! Jag säger väskor! Överallt!)

Vi har lite strategisk planering redan idag, A och jag. Vi resonerade ihop oss igår om hur vi ska parkera idag (jag) och imorgon (hon). Jag promenerar till jobbet imorgon, och hon ska ställa sig vid sin tidigare bostad. Hon och I har precis flyttat till hus men har kvar lägenheten månaden ut.

Idag blir en dag för sortering på jobbet. Jag har gjort allt som måste göras, men har inte sorterat undan det. *suck* Det blir en flerstegsraket; samla ihop, rensa, sortera på skrivbordet, sortera in i rätt pärmar. Nå, då går timmarna snabbt!

[tags]vatten, sommar, värme, marknad, parkering, sortering[/tags]

4 kommentarer på “Två”

 1. Men vad jobbigt med vattnet! Vi brukar prata om det där att vi är så beroende av allting. Vad skulle vi göra om det blev en riktig kris (typ). Vi ligger ändå relativt bra till. Vi har vedspis och kakelugnar så vi an fixa både matlagning och värme. Och en toa kan du väl fixa till i trädgården. Det är vatten då som kan bli ett problem. Som hos er nu då.

  1. Jag har hört personer på jobbet (från byar som nu är utan vatten) fundera på att ta en snabbdusch i omklädningsrummet. Det finns duschar där, men vi kontorsjobbare duschar ju hemma i vanliga fall.

   Det stora problemet är marknaden som drar igång. Den innebär ca 40.000 besökare i centralorten under tre dagar, och alla vill dricka/ gå på toa/ äta/ diska/ duscha… Nästa vecka är det lugnt igen, så det var otroligt dålig tajming.

 2. Nedräkningen till semestern går FÖR LÅNGSAMT!
  Inte så att man saknar jobb, men nu skjuter jag helst upp ALLT och tar smällen senare – när jag är utvilad. ORKAR inte mer nu…

  1. Min lust att göra något vettigt på jobbet avtar mer och mer. Jag ska ju ha något att göra efter semestern också, eller hur? 😉

Kommentarer är stängda.