Allmänt

Stekt hjärna

Värmen tar kål på mig på flera sätt. Idag stektes min hjärna när jag var och handlade. 🙄

Behövde fylla på mjölk och yoghurt, och en del annat. Jag tog mig igenom den svala affären, träffade och surrade med en bekant vid kassorna, packade och for hem. Jag hade köpt en Ben & Jerrys, att trycka i mig i värmen, så jag hade lite bråttom.

Bäst där jag satt och slevade i mig glassen, kikade jag på mobilen för att kolla saldot på mitt bankkort. Jag glömde nämligen ta med kvittot från affären och tänkte kolla hur mycket jag egentligen handlade för. (Hade kollat saldot innan jag for och handlade.) Konstigt?!? Ingenting hade dragits från kortet?

Provade en stund senare, och det hade fortfarande inte dragit något från kontot. Jag tänkte mig tillbaka till kassan, och vet att jag drog affärens poängkort (som inte går att betala med, precis som jag vill ha det) – men jag kunde inte minnas att jag efter det hade slagit koden till bankkortet…

Hade jag glömt att betala??? Hur kunde det ha gått till? Kassören borde ju ha sagt något, men hade kanske också vidbränd hjärna? Ju mer jag funderade, desto mer säker blev jag att jag verkligen inte betalat. Jag kunde ju inte minnas att jag slagit koden till bankkortet, och då brukar jag dessutom se vilken summa jag handlat för.

Jag åkte tillbaka till affären och var precis på väg in genom dörrarna, då det slog mig: jag hade ju betalat med kontanter, som jag hade kvar i plånboken efter marknaden! *lättad suck* Alltså, jag är så ovan att använda riktiga pengar, att jag inte ens minns att de fortfarande fanns. De nya sedlarna ser dessutom ut som Monopolpengar… 😳

Så till något tråkigare. Eller mer irriterande, kanske jag skulle säga. Innan jag gick på semester, passade jag på att beställa små ”presenter” till mina eventuella sommargäster (och andra). Små enkla grejer, som passar de flesta vuxna kvinnor.* Ja, lite åt mig själv också, förstås. 😉

Problemet är att paketet skickats med DHL. *djuuup suck* Jag kunde följa paketets gång via ett mail jag tidigare fått. Där står det att de försökt leverera paketet i onsdags men ”mottagaren hade stängt”?!? Vad ända in i glödheta…? Jag har varit hemma i hettan ALLA  dagar, utom tisdag kväll, och ingen har försökt leverera något till mig. 👿

I morse provade jag ringa till ett kundtjänstnummer för att kolla om jag måste åka till L för att få tag i mina grejer (om de har någon terminal där, för jag vet inte om det finns något ställe här som lämnar ut DHL:s grejer) (om det inte var det stället som ”hade stängt” när paketet skulle levereras). Där fick jag till svar att jag idag skulle få ett SMS med instruktioner om när och var jag kan hämta paketet, om det inte körs ut. Jag väntar fortfarande (kl 20:48) på det meddelandet…

Ett gäng sommargäster åker hemåt imorgon, men jag får väl posta presenten till dem, för det verkar dröja innan jag får mitt paket. Nu blir det helg och då händer absolut ingenting i fraktväg. Irriterande, ytterst irriterande!

M ringde mig från jobbet idag. Hon hade ett Tråkigt Meddelande åt mig: min skrivbordsfläkt (som jag lånat ut åt henne) hade dött. Den hade dött med flaggan i topp, jobbade hårt in i det sista, men nu var den över och förbi. Att det dessutom inte går att få tag i en fläkt, någonstans i hela landet, gör säkert sommaren minnesvärd för de stackare som jobbar nu. 😉

Jag har ju mina takfläktar, varav den i vardagsrummet verkligen kommer att nötas ut i sommar. Emellanåt slår jag av den en stund, men får ganska snabbt slå igång den igen. Igår bestämde jag mig för att sova (naken) i sängen istället för (i pyjamas) på soffan, för att överleva natten. Gick upp, slog igång takfläkten i sovrummet – och insåg att den hade behövt dammas av innan jag slog igång den… Nå, jag är inte allergisk mot damm, men det blev rena rama Desert Storm i sovrummet ett tag.

Jag har försökt komma igång med tvätten i flera dagar nu, men har bara flyttat den en trappa ner: från sovrummet till hallen. En trappa till innan den är nere i tvättstugan! I denna hetta blir det ofta klädbyte, så nu har jag slut rena sommarklänningar att ha på mig. Just idag har jag en hiskeligt ful tunika (köpt på rea för flera år sedan) men den är både vid, tunn och sval, så jag står ut med den. Det obekvämaste med den tunikan är själva modellen, som gör att jag måste rätta till den varenda gång jag sätter mig. (Lång historia.)

[tags]värme, hjärnkollaps, paket, presenter, DHL, fläktar, damm, tvätt[/tags]

*) Glöm att jag skriver vad det är för grejer, då det finns somliga av mina läsare som ska få presenter av mig – bara paketet kommer någon gång. 😉