Allmänt, Foto

Nåmen äntligen!

Nu äntligen har de asfalterat igen diket tvärs över min infart!

Det var när de grävde för fibern som det blev diken kors & tvärs i grannskapet. Tvärs över gator (min gata hade tre rejäla gupp åt ena hållet och fyra åt andra hållet när jag skulle ta mig bort/ hem) och infarter (inte bara min), som först lämnades helt ifred, och sedan fylldes lite i botten (dikena var ändå djupa). Nu har de fyllt asfalt upp till kanten, så jag slipper vara rädd om fälgarna när jag kör med bilen.*

Jag klämde in en snabb sväng på affären under lunchen, så nu är veckohandlingen gjord! Det blev inte att jag for och handlade igår, som planen var, men jag hade ju rester att leva på. Den var dryg, den där Stroganoffen (alltså inte så god – men fullt ätlig)…

På tal om rester, så såg jag en snutt av ett kockprogram på TV igår. Genast började jag fantisera om allt jag skulle förgylla dagens middag med, i form av grönsaker/ rotfrukter som ligger och inväntar kylskåpsdöden i grönsakslådan. Om inte klockan hunnit bli mitt-i-natten innan jag funderat färdigt, hade jag gått och ställt mig i köket för att skala & hacka. Vi får väl se om jag ids fixa det idag, när jag verkligen ska laga middagen jag tänkt stoppa allt grönt i. Jag har i alla fall inte köpt fler grönsaker när jag handlade.


*) Diket över min infart var kanske inte så brett, men efter gatan har det varit breda diken. Precis lagom för att kantstöta fälgarna ordentligt på två ställen, om man inte tog det väldigt försiktigt.