Allmänt

Alltid beredd

Som mamma är man alltid beredd att hjälpa något av sina barn, när det än behövs. I morse var ett sådant tillfälle. *suckar och skakar på huvudet* Ungar! 😉

Medan jag fortfarande valsade omkring i pyjamasen hemma, innan jag var klar att fara till jobbet, kom A förbi. Han skulle hämta caben och åka till K för att besiktiga den. Jag vinkade iväg honom, borstade tänderna och gjorde mig färdig, och gick upp till sovrummet för att byta om till jobbkläderna.

Innan jag var klar, började min mobil att ringa. A undrade om man fortfarande kunde tanka i M*, som ligger ungefär halvvägs till K?!? Han hade upptäckt att tanklampan lyste** och var inte säker på att kunna ta sig hela vägen till K utan påfyllning.

Jag bad honom ringa mig om han behövde utkörning av bränsle, och så hoppade jag i bilen. Snabbt till macken, köpte en bensindunk och fyllde den, lastade dunken i bilen, och åkte till jobbet. Precis när jag kom in i kontoret, började mobilen ringa… Det var A, som bara ville meddela att det fortfarande gick att tanka i M, så jag slapp åka dit med bensin åt honom.

Jag kände stressen släppa, då jag hade ett tidigt, viktigt jobbmöte idag, och alltså hade fått köra som en blådåre för att hinna tur och retur till M*** innan dess. Nu kunde jag istället i lugn och ro förbereda mig inför mötet. Teoretiskt sett, alltså – annars var det som vanligt: mailen full med det ena brådskande ärendet före det andra… 🙄

Bensindunken? Den ställde jag i garaget när jag kom hem på lunchen, så nu har jag gott om bränsle till gräsklipparen. 😆


*) I M har det funnits en mack med betjäning, men den stängde för några år sedan. Däremot står pumparna fortfarande kvar, men ingen av oss har behövt tanka där på evigheter (om någonsin) och visste därför inte om pumparna fungerar.

**) Tanklampan hade lyst redan förra gången han var ute och körde cab, men då hade han inte tid att tanka, utan tänkte att han skulle göra det ”nästa gång”. Nu var det ”nästa gång” och han hade hunnit köra långt innan han reagerade på lampan.

***) Det är några mil, det är ju Norrbotten vi snackar om.