Allmänt, Foto, Katter

Dödspatrullen

Igår slog dödspatrullen froppisen till igen: inte mindre än två råttor* drog hon in och åt upp under datorbordet! En i taget, förstås, för hon lurade mig.

Kom stolt in med en (död) råtta, bröstade sig som den stolta jägare hon var, åt upp den – och så ville hon genast gå ut igen. Jag släppte ut henne och efter en stund hördes hjärtskärande jamanden från altanen. Så fort jag öppnade dörren såg jag att hon hade något i munnen, som hon snabbt sprang in under datorbordet med. Jajamensan, hon hade tagit en till råtta med sig in.

När hon så återigen ville gå ut, så släppte jag ut henne – och sedan lyssnade jag inte på hennes vrål bakom altandörren. Hon fick vara ute hela natten, och det mådde hon inte dåligt av.

Graderna är hyfsat varma, typ 16 grader även nattetid, men det blåser ordentligt. Annars hade det varit en perfekt dag; mulet, inget regn och (som sagt) hyfsat varmt.


*) Nu kan det vara en mus istället för råtta, men jag kallar allt av den modellen för råttor, oavsett storlek.