Allmänt

Flexmorgon

I morse utnyttjade jag flexen och kom en halv timme senare än vanligt. Skönt att inte ha ett exakt klockslag att vara bunden till, när det ibland – som i morse – hakar upp sig med något längs vägen från uppstigande till jobbparkerad. Nu är jag på plats och känner att jag skulle behöva kaffe. Jag ids inte hämta mig någon extra kopp, vi ska snart gå och fika hela gänget.

Regnet under gårdagen och natten har gjort gator, vägar och gårdar snorhala! Bara grå is så långt ögat når! Jag trippade försiktigt över parkeringen utanför jobbet, medan jag svor inombords över somliga andras parkeringsrutiner. Nu har någon (jag vet faktiskt inte vem) stått över TVÅ parkeringsrutor* hela veckan, vilket gör att vi andra försöker klämma in oss lite hur som helst, på de få platser som blir kvar.

Det beror på den felaktigt placerade skylten, som gör att folk antar att skylten markerar gränsen mellan två parkeringar. Det gör den inte, den står mitt framför en parkering, så när det är snö på marken parkerar folk som de tror är rätt. Jag har tagit upp det med den jag tror är ansvarig, men inte fått något gehör. (Vi har en rullstolsramp som avgränsar ena sidan av parkeringen. När någon parkerar fel blir det bara en plats, istället för två, kvar på den sidan av den felparkerade bilen.)

UPDATE
Hupp! Jag ”råkade” ta på mig ännu mer att göra på jobbet, men det är som min chef säger: jag är den ”naturliga arvtagaren”** till just de arbetsuppgifterna, då de ligger nära det område som jag redan har. Hon ville gärna skicka mig på kurs, men den dagen är jag redan på en annan kurs (annan ort, annat ämne), så det gick inte. Hmm. Det här blir intressant att försöka lösa! 😉

UPDATE 2
Nu har hela min avdelning blivit inblandade i en troligen påkörd katt (inte någon av våra) som hittades, stelfrusen men levande, i morse på gräsmattan hos en av mina medarbetare. Den Vilda Jakten på ägaren är i full gång, och vi hoppas snart få lösning på vems den är. 🙁

UPDATE 3
Katten har avlivats, det var det enda som fanns att göra. Vi vet fortfarande inte om den tillhörde någon eller om den var en övergiven sommarkatt, som sökt sig till bebyggelse där det fanns andra katter.


*) Det borde vara spöstraff för sådana personer! OK, kanske inte, men det är otroligt irriterande för oss andra. 👿

**) Det finns fler orsaker till varför just jag blir tillfrågad om att ta på mig fler arbetsuppgifter, men det är en helt annan historia.