Allmänt

Svart vecka

Det räcker inte med att affärerna ska locka oss att handla på den så kallade ”Black Friday”, flera kör även ”Black Week”. Annonserna haglar över mig så fort jag slår igång dator/ mobil/ TV/ öppnar en tidning…

Det är ju förstås NU det är läge att shoppa ifall någon dyr vara behöver förnyas (typ diskmaskin…) men samtidigt känner jag mig väldigt kallsinnig till affärernas ”reapriser”. De brukar ta full pris, men kalla det för rea, samtidigt som de sätter ett högre ”ordinarie pris” än tidigare i annonsen.

Det är förstås inte bara stora grejer som reas, även små enkla presentsaker kan finnas i reakorgen. Läge att fylla på med julklappar/ presenter till ”den som har allt” för resten av året? Eller kanske unna sig själv något extra baraföratt? En present behöver inte vara dyr för att bli en uppskattad gåva.

Just idag är jag väldigt sugen på en ny mobil, men behärskar mig. Den jag har fungerar ju fortfarande, även om batteriet snabbt laddas ur och alla appar inte går att uppdatera. Samtidigt är mobilen jag vill ha ruskigt svindyr – jag har annat jag behöver lägga pengarna på. Dessutom kommer det snart en ny mobilmodell att dregla över, som kostar ännu mer.

Juniorerna kommer att få pengar i julklapp. Tråkigt, men då får de köpa precis vad de önskar sig. Barnbarnen, däremot, kommer att få paket! De är ännu så små att de gillar det som finns inuti paketen, även om det är ett ”tråkigt” mjukt paket. Jaaa, en pyjamas!!! 😉

2 kommentarer på “Svart vecka”

  1. Har jag ändå tänkt köpa något brukar jag kolla om det blir billigare Black Friday. Annars får det vara. Hålet med om att det finns en risk att bli lurad.

    1. Precis så tänker jag också. Just i år skulle det passa med en ny diskmask, men samtidigt klarar jag mig bra utan. Att handdiska går bra, om jag slutar samla ihop hela veckans disk att torka fast rester på… 🙄

Kommentarer är stängda.