Allmänt

Köksvecka

Mina kollegor och jag är förvånansvärt bra på att glömma att det är vår köksvecka på jobbet just denna vecka. 😉 Ingen av oss kommer ihåg att vare sig fylla, starta eller tömma diskmasken, så det är slut koppar varenda gång det är fikadags. Nå, vi kommer att lära oss – lagom tills veckan tar slut. 😆

Hemma har jag gått i tvättstrejk. Vet inte riktigt hur det gick till men jag struntade i att bära ner tvätten till tvättstugan igår, och har inte heller vikt någon torr & ren tvätt. Jag skyller på att det var måndag, och planerar lite vagt att försöka ta itu med tvätten ikväll istället. 🙄

Däremot har jag både diskat och sett till att få undan den rena disken hemmavid. Det tar sig! 🙂 Vilket år som helst kan jag betrakta mig som vuxen! Jag ska även försöka sortera ihop julklappspappren och -kartongerna (som står intryckta i ett hörn av vardagsrummet) ikväll, så de är klara att bära ut till bilen imorgon, då det är sista onsdagen i månaden.

Ni minns väl att jag skulle börja köra bort återvinningsmaterial varje månad, istället för att samla tills det är proppfullt och ”alla andra” också storstädar (vid jul och sommarmarknaden)? Om det är fullt på återvinningsstationen vid ICA, låter jag grejerna vara kvar i bilen och kör till Återvinningen direkt efter jobbet på torsdag – enda dagen de har kvällsöppet.

Vädret har blivit varmare, det är runt -15 grader. Det har börjat snöa, men bara lätt, fluffig snö. Vi kanske får mer snö framåt dagen, men just nu är det inte mycket. Jag ska kolla om jag får tag i någon som kan tänka sig att ta min gård med traktor, då den tidigare snön körts fast i höga vallar som jag behöver få bort.

Idealet skulle vara att ha en deal med vem-det-nu-är som skottar bredvid äldreboendet, för där skottas det tidigt på morgnarna. A kommer ju vissa dagar före 7 och parkerar, så hans bil kanske står i vägen för traktorn under hela dagen (beroende på hur han jobbar). Jag sover hårt, så mig stör det inte att en traktor går loss på gården under tidiga morgontimmar. 😉

Angående snön, så klagar skoterfantasterna över att den är så lös. Det är ingen ”botten” utan skotrarna går rätt igenom, ner till marken, och river bara upp en massa fluffig snö när de kör fast. Jag njuter när jag hör det, eftersom jag avskyr skotrar. De låter illa, de luktar illa och är bara dyra vanvettsleksaker. Visst kan de behövas i vissa fall; t ex som hjälpmedel åt folk som jobbar i väglöst land, eller för att kunna ta med småbarn eller handikappade på utflykter, men på det stora hela är det nöjeskörning utan vett.

2 kommentarer på “Köksvecka”

  1. Skoteravgaser luktar ju gott!!? Det är nostalgi och ”åka och hugga julgran” doftminnen…

    ”Skotern är ingen leksak – ingen buskörning!” som farbror K säger…
    (och ungdomarna lyssnar – NOT)
    själv är jag för gammal för att börja busköra!

    1. Haha! Nu när H fyllt på skoterförrådet slipper du inte undan längre…! 😆

Kommentarer är stängda.