Allmänt, Foto

Storsläggan

Någon måste ha smugit sig in i Snigelskalet och slagit mig med en stor slägga i huvudet under lunchen. 😉 Jag blev plötsligt kanontrött och hade kunnat ge bort min förstfödde (och nummer två och froppisen) för att få stanna hemma och sova. Det kanske var sömnmedel i maten? 😉

Angående froppisen, så var hon Väldigt Upprörd i morse, då jag släppte ut henne efter en hel natt inomhus. Nu förstår jag varför; en skatfjäder låg på altanen (missade den i morse) så skatorna har nog haft kalas/ samkväm/ slagsmål på altanen under natten. Inte undra på att froppisen ville gå ut!

Hon kom in igen innan jag for till jobbet, så hon har sovit hela förmiddagen. Steg upp och åt lunch med mig, och sedan – det är mycket viktigt – gick hon ut på altanen för att putsa päls & morrhår efter maten. Froppisen har lagt sig till med den vanan under sommaren, att gå ut för att putsa sig, så hon sittstrejkar framför dörren tills jag släpper ut henne.

Ingen putsning sker inomhus, vilket är lite synd. Jag gillar när vi ser TV tillsammans, så hon ligger ovanpå mig och jag känner de rytmiska rörelserna när hon slickar sin päls ren och fin. (Att jag sedan, när hon är nästan färdig, ibland retas genom att röra vid hennes päls så att hon får börja om från början, är en helt annan sak. 😆 )