Allmänt, Foto

Våffeldag

Alla andra har våffeldag i mars, jag har den i augusti… 😉

Jag har ju länge varit sugen på att grädda våfflor utomhus, men det har antingen varit för varmt eller för kallt väder (när jag sökt något att skylla på för att slippa). När jag handlat igår och packade in varorna, upptäckte jag att jag hade lite för mycket mjölk – så jag ”offrade” en liter till våffelsmet.

Froppisen gillade att jag gräddade våfflorna utomhus, då kunde vi hjälpas åt att provsmaka dem. Jodå, hon gillar små smakbitar av våfflor – tja, av det mesta, faktiskt. 😉 Hon ägnade sig mest åt att vara framför fötterna på mig, och gjorde sitt bästa för att försöka fälla mig varje gång jag gick genom altandörren.

Jag har hunnit smaka på två av cidersorterna. Här står de uppradade, från vänster till höger: Sparkling Rose, Apple, Sparkling Secco och Pear.

Jag sög i mig Sparkling Rose medan jag satt i eftermiddagssolen på altanen och funderade på middagen (korv eller våfflor?) – den var jättegod! 🙂 Medan jag gräddade våfflorna smuttade jag i mig Sparkling Secco, som också var god, även om jag gillade den rosa bättre.

Idag är vädret inte alls lockande för fler provsmakningar, inte om det fortsätter så här: gråmulet med nordliga vindar. Nå, vädret har vänt förut, men lika varmt som igår blir det nog inte.